HANDBOL
Esports 11/09/2014

Gonzalo Pérez de Vargas i els gols de contraatac porten el Barça a la final de la Super Globe (39-29)

Els blaugranes s'enfrontaran a l'Al Sadd, que ha superat el Flensburg, vigent campió d'Europa

Gonzalo Romero
2 min
Gonzalo en una acció del partit / ALKASS.NET

BarcelonaEl Barça d'handbol ha superat l'El Jaish en les semifinals de la Super Globe (39-29) i s'enfrontarà a l'Al Sadd en la gran final. El conjunt asiàtic ha aconseguit la classificació després de superar aquesta tarda el Flensburg, vigent campió de la Champions, per un ajustat i polèmic 26-27.

El partit, com és habitual en aquest Mundial de Clubs, ha començat molt disputat, amb un equip local que ha sabut explotar a la perfecció la seva potencia física per contrarestar el talent del conjunt blaugrana. L'El Jaish de Qatar, tot i això, ha vist com el Barça, amb un excel·lent Gonzalo Pérez de Vargas sota pals, ha trencat el partit a l'inici de la segona meitat.

El porter Fazekas, ex del Vezsprém hongarès i el jugador més mediàtic dels asiàtics, ha sigut el gran responsable del bon paper del seu equip en la primera meitat. El veterà jugador ha sigut el protagonista d'un parcial 0-5 que ha signat el seu conjunt, aprofitant una situació de doble superioritat, i que ha capgirat el partit, fins aquell moment blaugrana –del 8-5 s'ha passat al 8-10 en 4 minuts–.

Davant la sorprenent situació, Xavi Pascual ha hagut de demanar temps mort per ajustar el seu equip, que no ha sabut veure porteria amb dos homes menys a pista. Després de rebre les indicacions del seu tècnic i gràcies a una bona jugada col·lectiva, Rutenka ha aconseguit forçar un penal i una exclusió del conjunt rival, fet que ha permès al Barça començar a controlar el tempo del xoc.

Amb empat a onze i un joc força caòtic, Lazarov ha sigut el jugador que ha agafat la responsabilitat en atac. El macedoni, que ha anotat 4 gols en la primera meitat, ha situat el Barça dos gols per sobre en el marcador, una renda que no tornaria a perdre.

Per la banda local, el lateral esquerre Sanai, que també ha acabat amb 4 dianes el primer temps, ha sigut un veritable malson per a la defensa de Pascual. El jugador de l'El Jaish ha aconseguit aixecar-se amb facilitat una i altre vegada des de la línia dels 9 metres.

El factor Noddesbo-Gonzalo, determinant

Noddesbo, que ha debutat en el partit en els minuts finals del primer temps, ha sigut la figura que ha ajustat el joc tan ofensiu com defensiu del Barça. Amb el danès obrint espais en la línia dels sis metres, els laterals blaugranes han pogut combinar i veure porteria amb més facilitat. Entrerríos i Karabatic, que amb la pilota a les mans han fixat els seus oponents, han connectat a la perfecció amb el veterà jugador, que, amb tres gols consecutius, ha situat el 19-14 en el marcador a la fi del primer període.

A la represa, el Barça –com és habitual–, ha pres l'accelerador i ha començat a córrer sobre la pista del Qatar Handball Association Complex. Amb Noddesbo, un dels pivots que millor pugen al contraatac del món, i un Gonzalo Pérez de Vargas a un nivell espectacular, els blaugranes han trencat el partit (23-16 min 37).

A partit d'aquí, els homes de Pascual s'han dedicat a augmentar la diferència en el marcador. L'El Jaish, que ha jugat molt bé durant la primera meitat, no ha pogut fer res per evitar la contundent victòria blaugrana (39-29).

stats