Kitesurf
Esports 05/11/2013

Gisela Pulido recupera el tron i es proclama campiona del món de kitesurf

La 'rider' de Premià de Mar va veure trencada la seva hegemonia al circuit PKRA l'any passat, després de vuit títols seguits

Natalia Arroyo
1 min

BarcelonaGisela Pulido ha tornat al calaix més alt del podi del kitesurf mundial. La 'rider' de Premià de Mar i resident a Tarifa, s'ha proclamat campiona del món del circuit PKRA després de vèncer la polonesa Karolina Winkowska en la final de la penúltima prova del campionat, disputada a la illa xinesa de Hainan. Una exhibició perfecta de trucs, en una coreografia molt agressiva (ha obert la finalamb un 313, seguit dels 'Blind judge', 'Back Mobe', 'S-mobe' i 315), ha deixat sense opcions la seva rival (30.80 a 28.60).

"Aquest any he gaudit moltíssim durant tot el campionat– ha reconegut Gisela Pulido en declaracions als organitzadors–. No he sentit la pressió d'haver de guanyar cada prova. M'he centrat en fer el millor kite perquè és la meva passió i el que m'agrada fer".

Vuit vegades campiona del món de manera consecutiva, va veure trencada la seva insultant hegemonia el 2012, quan va ser tercera per darrere de Karolina Winkowska, segona enguany, i la brasilera Bruna Kajiya. Ara recupera el tro després d'una temporada gairebé perfecta: va començar sent segona a Dakhla (Marroc), guanyant al Mondial Du Vent a França i a Marsala (Itàlia). La tercera posició a Alemanya va obligar-la a exhibicions en la part final del calendari, on va respondre amb victòries a Fuerteventura i Pingtan (La Xina). Els últims 1000 punts sumats a Haikou la consoliden en la primera posició.

stats