Esports 15/10/2021

El Girona persegueix el triomf 300 a Segona

Montilivi s'omplirà per donar suport a l’equip en el partit contra l’Osca

Jordi Bofill
2 min
Míchel Sánchez, entrenador del Girona

GIRONALa gran victòria del cap de setmana serà que Montilivi es torni a omplir, per primera vegada des de l’aparició de la maleïda pandèmia, en la visita de l’Osca a l’estadi (16 h, Movistar LaLiga). Però l’equip necessita els punts per recuperar-se anímicament de les desfetes de les últimes setmanes, que l’han enviat a llocs de descens. I si poden ser tots tres, molt millor. En cas de victòria, a més, el club aconseguiria arribar als 300 triomfs en lliga regular a Segona al llarg de la seva història, en què hi ha participat en 24 temporades i 751 partits.

El Girona, fundat el 1930, va guanyar el seu primer partit a la categoria el 1934, contra el Saragossa a l’antic camp de Vista Alegre (2-1). Era la segona jornada i la victòria va ser possible gràcies a un doblet de Serra, que va marcar l’últim gol en temps de descompte. A l’equip, dirigit pel mític Zabala, hi jugaven figures com Fèlix Farró, Manel Trias i Domènec Balmanya. El triomf 50 va arribar l’any 1949, també a Vista Alegre i davant la Reial Societat (4-1). Els gols van ser de Masós, Medina, Arcadi Camps –màxim golejador de la història del club- i Cánovas. El centenari d’èxits es va fer esperar fins al 1958, novament a Girona, amb el Deportivo (2-1) i accions de Danés i Pujolràs. 

Tants anys repartit a Segona B i Tercera van provocar que el Girona no sumés el triomf 150 fins a l’època moderna, el 2011. Un 2-0 contra el Granada, ja a Montilivi i amb gols de Peragón i Siqueira en pròpia porteria, van donar pas a una era de felicitat que va culminar amb l’ascens a Primera el 2017, l’únic que ha viscut el club. Però abans es van celebrar les victòries 200 i 250 a la segona categoria del futbol estatal. Els rivals, el Racing el 2014 (1-0, gol de Felipe Sanchón, amb Pablo Machín a la banqueta) i el 2017, l’any de l’ascens, a Saragossa (0-2, amb gols de Fran Sandaza i Rubén Alcaraz). 

Contra l’Osca, Míchel espera reaccionar i, de retruc, que el Girona sumi una nova dada per a la col·lecció d’efemèrides. "Necessitem la nostra gent, hem d'estar junts si volem superar aquest moment delicat. Els tres punts són imprescindibles aquest cap de setmana. És ara, quan tot trontolla, que no hi pot haver cap ruptura entre nosaltres. I ningú ens podrà retreure res quant a actitud, il·lusió i motivació. Hem de canviar coses, perquè jo seré el primer a equivocar-me si continuo pel mateix camí veient que no funciona. Si hem detectat el problema, ara cal posar-hi remei". El tècnic madrileny té les baixes de Lozano i Juncà i els dubtes de Terrats i Stuani, amb molèsties a les cervicals. 

stats