BARÇA
Esports 15/06/2018

La Generalitat aprova el projecte urbanístic de l'Espai Barça

L'objectiu del club es iniciar les obres l'estiu del 2019

Ara
2 min
La Generalitat aprova el projecte urbanístic de l'Espai Barça

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya ha aprovat el projecte urbanístic de l'Espai Barça després d'una reunió entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el comissionat del projecte de l’Espai Barça, Jordi Moix.

La subcomissió d’Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar definitivament, el passat 15 de maig, la necessària modificació del Pla General Metropolità (PGM), i el conseller Calvet va firmar l’aprovació recentment. Avui s’ha publicat al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC). La modificació del PGM va ser promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, que la va ratificar el passat mes d’abril. Ara, el departament hi dona resposta després d’un procés de treball amb el consistori i el mateix club.

Una vegada finalitzada la tramitació administrativa de la modificació, el Barça pot posar en marxa els projectes d’urbanització i reparcel·lació i, posteriorment, sol·licitar les llicències de construcció. L’objectiu del club és iniciar les obres l’estiu del 2019. Es preveu el trasllat del Miniestadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí, i la seva substitució per un nou Palau Blaugrana que s’ajustarà a la normativa esportiva i federativa actuals. Igualment, es construirà un nou pavelló poliesportiu annex que acollirà les activitats de les seccions d'hoquei, handbol i futbol sala, entre d’altres.

A més, es preveu la creació d’una nova àrea de centralitat urbana amb dues noves edificacions amb façana al carrer d’Arístides Maillol de 28.000 m2 de sostre. Acolliran usos com oficines, un hotel, botigues i oferta gastronòmica. Una tercera edificació amb 17.600 m2 de sostre es destinarà a oficines i serveis directament vinculats al club.

Entorn a l’accés principal al Camp Nou es preveu la centralització i millora d’accessos al museu, a la botiga del Barça i a les noves instal·lacions de restauració vinculades al club. Addicionalment, sota les grades de l’estadi s’ubicaran dues noves àrees de restauració i comerç amb un règim de funcionament independent de l’activitat diària del FCB.

El projecte dona una gran rellevància a la integració de les instal·lacions esportives al barri i l’eliminació de l’efecte barrera que comporten actualment algunes d’elles, i es farà incrementant l’espai lliure per a ús ciutadà.

stats