Futbol

Arda Güler, l'últim fiasco silenciat per Florentino Pérez

El migcampista turc encara no ha jugat ni un minut i no es preveu que estigui disponible fins al gener

3 min
Arda Güler va entrar a la convocatòria del partit entre el Reial Madrid i el Rayo Vallecano, però no va arribar a debutar

MadridEl fitxatge d'Arda Güler pel Reial Madrid va ser molt celebrat al Bernabéu. No tant per haver contractat una jove promesa del futbol europeu com sobretot perquè el migcampista turc havia triat el club de Chamartín en comptes del Barça. De fet, la intenció era mostrar-lo com a gran estrella en el clàssic de pretemporada que els dos equips disputaven a Dallas. Uns dies abans, però, va notar molèsties al menisc. Va ser l'inici d'un calvari que avui encara dura: no ha jugat ni un sol minut amb la samarreta blanca i, després d'una recaiguda, el seu debut s'ha posposat fins després de les festes de Nadal.

La gestió de la lesió de Güler és un cúmul de despropòsits que ja porta dues recaigudes i ha provocat la destitució del cap dels serveis mèdics del Reial Madrid. Tot això després de pagar 20 milions d'euros al Fenerbahçe per aconseguir els serveis d'un jugador que va posar com a condició tenir fitxa del primer equip. Un estatus que no li volia garantir el Barça per contracte.

Per al club que presideix Florentino Pérez, l'arribada de Güler servia per a dues coses. D'una banda, evidenciar que el Madrid continua tenint més múscul econòmic que el Barça. I, de l'altra, que haver tancat el curs 22-23 sense haver guanyat ni la Lliga ni la Champions no havia restat atractiu a l'entitat de Chamartín.

La mala gestió de la lesió de Güler va costar el lloc al cap dels serveis mèdics del Madrid

Però els problemes van arribar ben aviat. Acostumat a un ritme d'entrenament molt diferent, Arda Güler no es va adaptar a les primeres sessions de pretemporada a Madrid. Un cop als Estats Units, va arribar la lesió al menisc. Era vox populi, perquè no s'entrenava, tot i que va seguir a la convocatòria. A Florentino, que l'utilitzava com a reclam mediàtic, ja li anava bé que es mantingués a la gira, de la qual no va marxar fins dos dies abans del que estava previst. Va ser llavors, mentre el migcampista tornava a la capital espanyola, que el club emetia un comunicat en què explicava el que tothom ja sabia.

Aleshores el cap dels serveis mèdics era Niko Mihic, un metge croat que havia arribat al club el 2017. Mihic va apostar per un tractament conservador. Tres setmanes després, veient que la situació estava encallada, hi havia un gir de guió i el Madrid anunciava que Güler passaria pel quiròfan. No va rebre l'alta mèdica fins a finals de setembre. Però la mateixa setmana que tornava als entrenaments, patia una lesió al quàdriceps de la cama esquerra, conseqüència d'haver forçat massa la màquina en el procés de recuperació. "Les presses li van jugar una mala passada", comenten a l'entorn del club madridista.

Dues recaigudes de la lesió al genoll

Un mes i mig després, tot estava preparat per al debut en el partit entre el Madrid i el Rayo. Güler s'asseia a la banqueta, comptant entrar a la segona part. Però aquell dia, amb el 0-0 final, Carlo Ancelotti va preferir reservar-lo. També va entrar a la convocatòria del partit de Champions contra el Braga. El duel va acabar 3-0 per als blancs... però el migcampista tampoc va debutar. Uns dies després, l'entrenador del Madrid confirmava una nova recaiguda: lesió al quàdriceps, ara de la cama dreta.

Quan les mirades apuntaven a la llotja i començaven a preguntar a Florentino si el fitxatge de Güler era un encert o una presa de pèl, el mandatari va engegar la maquinària. El primer pas, culpar el metge i enviar-lo al carrer. Després, filtrar que als entrenaments s'ha vist una versió superlativa del jugador i que té "tant o més nivell que Bellingham", com s'ha pogut llegir a mitjans afins al president. I, per acabar, plànyer el jove migcampista, parlant de "mala sort" o que "està baix d'ànims" per no poder debutar.

"Ja se sap que al Madrid, si passa alguna cosa dolenta, mai és culpa de Florentino", diu d'amagatotis, amb un lleuger somriure, un dels periodistes que segueix habitualment l'actualitat del club blanc. Sigui com sigui, a Madrid no compten amb ell fins al gener. Com a mínim.

stats