Esports 11/02/2019

La Federació de Natació actuarà amb contundència contra els assetjadors sexuals

Dilluns s'aprovarà un protocol per garantir que no hi haurà represàlies contra els denunciants

Ara
1 min
Moltes situacions d’abusos que apareixien en el reportatge de l’ARA passaven en el món de la natació.

BarcelonaDilluns que ve la Federació Catalana de Natació aprovarà un protocol per prevenir l'assetjament sexual. La mesura arriba després de les investigacions de l'ARA que han destapat diferents casos d'abusos sexuals relacionats amb aquest esport, tot i que fonts de la Federació asseguren que portaven mesos treballant en aquest sentit i ara tot s'ha accelerat.

La junta directiva de la FCN espera aprovar aquest protocol dilluns que ve. "L'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe no seran permesos ni tolerats sota cap circumstància", diu l'escrit. En la seva declaració, la Federació es compromet a actuar amb "contundència" quan es detectin casos d'assetjament. Per fer-ho, es reclama que les persones amb autoritat dins d'aquest esport –responsables d'entitats, entrenadors, directius...– assumeixin les seves responsabilitats, especialment posant en coneixement de les persones adequades els casos detectats.

La FCN es compromet a "difondre un protocol d'assetjament i facilitar oportunitats d'informació i formació per a tots els seus membres per contribuir a crear més consciència sobre aquest tema". A més, es constituirà una comissió de prevenció d'assetjament per donar suport i assistència a les persones que pateixin situacions d'aquest tipus. En aquest sentit, des de la Federació es comprometen a garantir que no hi haurà "represàlies" contra la persona assetjada que presenti queixa o denúncia interna ni tampoc contra les persones que participin del procés de resolució de cada cas.

stats