Futbol

La falta de sensatesa de la UEFA encén Dinamarca: l'Eurocopa en tres tocs (dia 5)

El seleccionador danès arremet contra el màxim organisme del futbol europeu pel cas Eriksen

2 min
Les cares de preocupació dels jugadors de la selecció de Dinamarca, que envoltaven Christian Eriksen mentre era atès pels serveis mèdics.

BarcelonaLa gestió posterior de l’incident de Christian Eriksen per part de la UEFA continua portant cua. Aquest és el primer dels Tres tocs de l'Eurocopa de la darrera jornada de la fase de grups.

El seleccionador danès carrega contra la UEFA

El seleccionador danès, Kasper Hjulmand, ha tornat a criticar l’entitat organitzadora: ahir dimarts va carregar contra la seva falta de lideratge davant d’un cas que va commocionar el torneig. “L’únic lideratge real hauria sigut posar els jugadors en un autobús i enviar-los cap a casa. I després buscar una solució. Amb els casos de coronavirus és possible posposar un partit 48 hores, però per una aturada cardíaca aparentment no ho és. Això no està bé. Un bon lideratge no és només el que es basa en els protocols; de vegades un bon lideratge pot ser dirigir amb compassió”, va exposar Hjulmand en un missatge ple de sensatesa.

Pot caure millor o pitjor, però Cristiano és llegenda

Les formes de Cristiano Ronaldo, autor de cites cèlebres com “Em tenen enveja per ser ric, guapo i un gran jugador”, sovint han deixat molt a desitjar, però la seva professionalitat mai ha estat en dubte. Amb el seu partit contra Hongria, el capità de Portugal es va convertir en el primer futbolista que participa en cinc Eurocopes. A més, segons va recollir el portal especialitzat en dades Opta, l’atacant de 36 anys es va situar com el jugador amb més partits en fases finals d’Eurocopes i Mundials, amb 39, per sobre de llegendes com Schweinsteiger (38), Klose (37), Maldini (36) i Matthäus (36). 

Itàlia vol seguir amb la seva ratxa triomfal

La selecció d’Itàlia, malgrat no partir en el grup inicial de favorits, és l’equip que va arribar amb una millor dinàmica a l’Eurocopa. Després de superar amb solvència Turquia (0-3) en el partit inaugural disputat a Roma, el conjunt de Roberto Mancini acumula 28 partits seguits sense perdre, amb nou triomfs consecutius (28 gols a favor i cap en contra en aquestes nou victòries). Avui buscaran seguir amb aquesta dinàmica contra Suïssa (21 h). Per la seva part, Turquia s’enfronta a Gal·les (18 h). El primer partit de la segona jornada el disputaran Finlàndia i Rússia (15 h). 

stats