Esports 19/06/2022

Fabio Quartararo és l'hereu de Marc Márquez

El francès de Yamaha s'endú el GP d'Alemanya, una cursa que no guanyava ningú que no fos el de Cervera des del 2013

2 min
Fabio Quartararo guanya el GP d'Alemanya

BarcelonaL'ombra de Marc Márquez és increïblement allargada. El de Cervera està fora de l'asfalt, immers en la rehabilitació després de la quarta operació del seu braç, però el seu nom mai desapareix del pàdoc. Des del 2013 Sachsenring ha sigut el seu pati de jocs: hi havia guanyat vuit anys consecutius. És el rei del traçat alemany, però amb la seva absència la corona buscava successor i Fabio Quartararo és un pilot d'aquells que marquen època. El francès, vigent campió del Mundial, s'ha fet notar quan s'han apagat els semàfors per agafar-se amb força al liderat i postular-se com a hereu del Tro amb una contundent victòria.

El Diablo s'ha consolidat com un pilot excepcional. El nen petit que estimava tant les motos que va creuar els Pirineus per créixer és la gran esperança francesa del motociclisme, i un referent mundial pel seu pilotatge net i elegant. L'any passat es va endur el seu primer Mundial amb un campionat superb, però unes últimes curses poc resolutives van sembrar el dubte: seria l'inici d'un regnat o més aviat flor d'un dia? Hi ha molts pilots que han aixecat el trofeu més preuat del motociclisme, però pocs es consoliden com a llegendes. El de Yamaha està signant una temporada amb uns registres exquisits, i amb aquesta nova victòria amplia el seu marge a la general, donant un cop sobre la taula i cridant que ha vingut per quedar-se.

Fabio Quartararo guanya el GP d'Alemanya.

Tot això en un dels traçats dels més peculiars del Mundial. Amb una majoria de revolts d'esquerres, cosa gens habitual en els circuits del calendari, el Gran Premi d'Alemanya és una cita que sempre promet sorpreses. Amb Márquez fora de joc, Quartararo era el gran favorit per endur-se la cursa. I ja en la sortida el francès ha superat Pecco Bagnaia, que sortia des de la pole, en el primer revolt. Des de llavors, amb una gestió de neumàtics impol·luta i una conducció seriosa, ha anat restant quilòmetres fins a travessar la línia de meta sense oposició. Bagnaia ha intentat plantar-li cara, però quatre voltes després l'inici de la Gran Premi ha acabat patinant per la grava.

Amb un ampli marge respecte a la resta de pilots, Quartararo ha tirat endavant sense mirar enrere. Johann Zarco, pilot de l'equip satèl·lit de Ducati, ha agafat el pes de la marca italiana amb gust i ha intentat apropar-se al francès. Els esforços, però, han sigut en va i s'ha hagut de conformar amb la segona posició, després de travessar la línia de meta gairebé en solitari. La lluita pel tercer lloc, en canvi, sí que ha sigut aferrissada. Aleix Espargaró i Jack Miller han regalat avançaments i traçades majestuoses. El català d'Aprilia, però, no ha pogut imposar-se a la velocitat de la Ducati de l'australià i ha tornat al box quart, força emprenyat.

El Mundial té un líder clar: Fabio Quartararo no pararà fins a endur-se el seu segon campionat consecutiu. Històricament qui surt líder del Mundial després del Gran Premi d'Alemanya aixeca el trofeu, i Quartararo vol fer bons els pronòstics.

stats