Esports

Els esportistes independentistes surten de l'armari

L'objectiu de la campanya 'L'Esport per la Independència' és aconseguir adhesions al manifest impulsat per l'ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes

Amb l'objectiu de fer créixer la seva visibilitat dins del món de l'esport, els esportistes independentistes han començat a sortir de l'armari. Un exemple és la campanya 'L'Esport per la Independència', una iniciativa que recull el suport d'esportistes a la Catalunya independent. L'objectiu és aconseguir el màxim número possible d'adhesions al manifest impulsat per la sectorial d'esportistes de l'ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Les adhesions, que també poden ser d'esportistes amateurs, es poden fer a través d'internet.

Durant la campanya els organitzadors faran xerrades informatives a través de clubs i entitats locals per explicar les conseqüències per a l'esport d'una Catalunya independent. La campanya, que s'estructura en cinc punts, denuncia la greu crisi econòmica i política que viu l'esport català i reclama, un cop més, la necessitat de tenir un estat independent.

Entrenadors com Nani Guiu (CN Sabadell) o Salva Maldonado (Fiatc Joventut) s'han fotografiat amb l'estelada. Ta,bé ho han fet exjugadors Enric Masip  i esportistes actuals com la nedadora Claudia Dasca o la tenista Laura Pous.

"Ensenyar l'estelada no significa treure la destral de guerra", va explicar Núria Picas en una entrevista a l'ARA.

La iniciativa 'Corre per la independència' ha reunit 25.000 atletes en un total de 41 curses.

EDICIÓ PAPER 22/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF