La selecció espanyola de waterpolo es penja la plata en una final frustrant (5-14)

El combinat estatal femení, integrat per onze catalanes, cau davant la superioritat dels Estats Units

Roser Tarragó durant el partit

BarcelonaLes esperances de l'equip entrenat per Miki Oca s'han esvaït ben aviat en la final. Els precedents no eren gaire esperançadors: el 2013 va ser l'últim cop que l'equip espanyol va superar els Estats Units. Les nord-americanes, conscients de la seva superioritat, han començat tirant de galons des dels primers instants de l'enfrontament. El servei inicial ha sigut nord-americà i un atac letal combinat amb una defensa molt contundent ha segellat l'or de l'equip dels Estats Units, aclaparadorament superior (5-14).

Amb el pitjor guió que podia esperar el conjunt de Miki Oca per a la final, les nord-americanes han sortit amb una marxa més del vestidor i no han desaprofitat cap ocasió. El primer gol que ha avançat les nord-americanes en el marcador ha sortit de les mans d'Alys Williams instants abans que Steffens ampliés el marge. Una mica desorientades per un inici trepidant i amb Maica García sola davant la portera rival, les espanyoles han aconseguit refer-se. Roser Tarragó ha escurçat distàncies en el marcador a dos minuts del final del primer temps. Però encara hi hauria temps per a dues canonades de l'atac nord-americà per marxar 1-4 a la pausa.

Gran partit de la portera Ashleig Johnson

En la represa, la contundència dels Estats Units ha sigut letal. Dues dianes més en els primers minuts han debilitat encara més l'equip dirigit per Miki Oca, que ha desaprofitat ocasions clares davant la porteria d'Ashleigh Johnson. La nord-americana, amb un 69% d'aturades, ha estat imponent durant els quaranta minuts de partit i s'ha convertit en una assegurança per al campió olímpic. Maica García ha tornat a connectar l'equip espanyol amb un gol enganxat al pal dret de la porteria nord-americana i el 2-6 brillava al marcador. Un bri d'esperança per a l'equip estatal. Bea Ortiz ha tornat a fer somriure les jugadores que eren a la banqueta, amb un xut per l'esquadra dreta de la porteria de Johnson. Després d'una petita treva de dos atacs, Musselman ha connectat un xut directe que Irene González no ha pogut aturar. La diferència en el lluminós era abismal, i el gol de Maica García sobre la botzina no ha fet més que recordar que, tot i els esforços, la final s'estava posant impossible.

En el tercer quart ha començat l'escabetxina. Les jugadores dels Estats Units eren imparables. Cada atac i cada defensa eren contundents i letals per al conjunt estatal, que no ha pogut fer més que començar a assumir que la medalla que es penjarien al coll en acabar l'enfrontament era de plata. L'inici de l'últim temps ha sigut devastador. Després de començar amb un 4-12, les jugadores estatals no podien contenir les llàgrimes, com Roser Tarragó, visiblement desconsolada. Com si es tractés d'un pacte implícit, les nord-americanes han aixecat el peu de l'accelerador. Una diana de Seidemann i la resposta del gol de María Elena Sánchez han tancat el partit. L'or se segueix resistint per a un equip format per onze jugadores catalanes, que tornen del Tòquio amb la medalla de plata després d'un gran torneig però sabent que els Estats Units segueix sent un rival imparable.