Futbol
Esports 21/07/2015

L'Audiència Nacional ratifica el descens de l'Elx a la Lliga Adelante

La decisió del tribunal permet a l'Eibar continuar a Primera Divisió tot i que ara l'Elx sol·licitarà la cautelar al jutjat Mercantil

Ara
2 min
Els jugadors de l'Elx celebren un gol / EFE

BarcelonaL'Audiència Nacional ha denegat a l'Elx la petició de sol·licitud cautelar amb caràcter d'urgència de la sanció administrativa imposada, de manera que aquest tribunal també ha dictat a través d'una resolució "no definitiva perquè és apel·lable" que el club valencià jugui a la Lliga Adelante la temporada 2015-16. D'aquesta forma, l'Eibar seguiria un any més a Primera Divisió, malgrat haver quedat divuitè classificat el curs anterior. Es confirma de forma temporal, per tant, el descens que va decretar la Lliga de Futbol Professional i va ratificar el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD).

A tot això, l'Elx ja té previst demanar la cautelar immediatament al jutjat Mercantil, que ja va desestimar les opcions del Reial Múrcia l'any passat, deixant en mans de la LFP la decisió final sobre el seu descens administratiu. El cas, per tant, encara es podria allargar uns dies, o fins i tot setmanes.

La jutgessa Eva María Alfageme Almena ha enviat aquest dimarts, l'auto que confirma el descens de l'equip alacantí. A l'Elx no li ha servit defensar haver efectuat els pagaments amb retard ni l'argument de mesura desproporcionada. La cautelar permetria l'Elx sobreviure per tal de poder fer front als pagaments pendents, ha estat l'argument dels dirigents del club. Segons la LFP, la Llei de l'Esport aclara les obligacions dels clubs amb l'Agència Tributària, de forma que l'acumulació d'expedients d'impagaments poden acabar amb el càstig del descens. Segons la mateixa Lliga, fins a 33 jugadors han denunciat el club alacantí.

Aquest dilluns es van reunir a l'Audiència Nacional representants de les tres parts implicades, Elx, Eibar i LFP, a més d'un advocat de l'Estat, i la mencionada la jutgessa per decidir sobre la suspensió cautelar que podria haver permès a l'Elx continuar a Primera, però la jutgessa encarregada del cas ha determinat, després d'escoltar les parts, que sigui el club eibarrès el que segueixi a la màxima categoria del futbol estatal.

El conjunt alacantí va recórrer al TAD, però el passat dilluns va ratificar la decisió del descens de l'equip que entrena Rubén Baraja, a qui no ha servit acudir ni a la via esportiva ni a la justícia ordinària.

stats