Esports 14/03/2021

Dura derrota d'un Mallorca irreconeixible

L'Sporting de Gijón ha superat el conjunt balear (2-0) en totes les facetes del joc

Baba disputa la pilota amb un jugador de l'Sporting

PalmaEl Mallorca ha tornat a tastar l'amarg gust de la derrota. Després d'una gran ratxa de resultats i de 29 partits, els de Luis García Plaza han perdut per primera vegada com a visitants i no han aprofitat l'ensopegada de l'Espanyol, que aquest dissabte va empatar amb el Mirandés. El conjunt vermell ha estat irreconeixible durant els 90 minuts i l'Sporting de Gijón ha guanyat la partida tècnica i tàctica als vermells, que han intentat remar per canviar el rumb del partit, però en cap moment s'han sentit còmodes. Dos gols del màxim golejador de la categoria, Djuka Djurdjevic (un de penal i un al contraatac), han donat els tres punts a l'equip asturià, que s'acosta a les posicions d'ascens directe.

El Mallorca ha entrat en el partit amb el peu esquerre. Durant els primers 45 minuts ha estat incapaç de controlar el matx i dominar l'Sporting amb la possessió de la pilota. Els de Luis García Plaza han estat incapaços de llevar-se de damunt la pressió de l'equip asturià i no ha aconseguit connectar amb Salva Sevilla. Tot i que Baba ha fet una bona primera part, el conjunt mallorquí ha enyorat la clarividència i la visió de joc d'Íñigo Ruiz de Galarreta, un especialista a superar línies i sortir amb facilitat de la pressió rival.

En els primers compassos del partit el Mallorca ha intentat aprofitar els errors en la sortida de l'Sporting, però no ha aconseguit crear ocasions de perill. L'Sporting, en canvi, tenia el control, la possessió i arribava amb facilitat a l'àrea del conjunt de Luis García Plaza.

En el minut 26 ha arribat la jugada que ha canviat el partit. Antonio Sánchez ha trepitjat, sense voler, Javi Fuego dins l'àrea i el VAR n'ha avisat l'àrbitre, que ha xiulat penal. Un penal de VAR, una situació completament fortuïta que ha permès a Djuka avançar els asturians.

Amb el gol, l'Sporting ha fet una passa enrere i el Mallorca ha aconseguit el control del partit però, igual que durant la primera mitja hora, no ha estat capaç d'incomodar la defensa asturiana.

La segona part ha estat un monòleg del Mallorca, però amb una possessió completament intranscendent. El conjunt asturià s'ha tancat darrere amb les línies molt juntes i amb l'objectiu d'allunyar la pilota tant com pogués de la seva àrea i ho ha aconseguit. Tot i els canvis ofensius de Luis García Plaza, el Mallorca ha estat incapaç de rompre la teranyina defensiva asturiana.

En els darrers quinze minuts, a la desesperada, el Mallorca ha intentat nombroses centrades a l'àrea cercant el cap d'Abdon o algun jugador de segona línia, però entre l'encert dels defenses de l'Sporting i la manca de pressió dels jugadors vermells, tampoc han pogut, ni tan sols, acostar-se a l'empat.

A 5 minuts del final ha arribat la sentència. Amb el Mallorca completament bolcat al camp rival i cercant l'empat, l'Sporting ha marcat el segon gol del partit. El màxim golejador de la categoria, Djuka Djurdjevic, ha aprofitat un error de la defensa balear i ha marcat el segon gol dels asturians, i el segon també en el seu compte particular, amb una gran vaselina.

El Mallorca ha perdut el seu primer partit a domicili de tota la temporada, en un escenari complicat i on no ha sabut practicar el futbol que el caracteritza. Els de Luis García Plaza han estat incapaços de fer-se seu el partit i han remat durant tot el temps en contra d'un rival que tenia les idees molt clares i que ha aconseguit que es jugui al que ells volien. Malgrat la derrota, el Mallorca serà líder, com a mínim, una jornada més i ara mateix és a 5 punts del segon i tercer classificats, a l'espera del partit que demà juga l'Almeria (segon classificat) contra l'Alcorcón. Si els andalusos guanyen, es posarien a 2 punts del conjunt de Luis García, que dissabte que ve rep l'Oviedo a Son Moix.