Esports 08/03/2022

Per cada dona esportista federada a les Balears hi ha tres homes

Un estudi destaca que els esports on hi ha més diferència són la caça i la gimnàstica

ARA Balears
1 min
Jugadores sortint del camp després del partit

PalmaUn estudi fet per la guia d'apostes Kelbet assegura que per cada dona esportista federada a les Illes Balears hi ha 2,79 homes. Aquest dimarts la companyia ha fet públiques aquestes dades amb motiu del Dia internacional de la dona i ha destacat que hi ha esports que socialment encara són considerats "masculins" i d'altres en què les dones suposen més de la meitat de les fitxes federatives.

En contret, a l'estudi han destacat que l'esport on més homes federats hi ha en comparació amb la xifra de dones és la caça (1 dona per cada 173,40 homes), seguit del motociclisme (117,57 homes per cada dona). Per contra, els esports amb més representació femenina són la gimnàstica (11,70 dones per cada home) i el patinatge (1 home per cada 4,51 dones).

Tot i la gran diferència en aquests esports, l'empresa que ha fet l'estudi ha assegurat que les diferències més grans es troben en esports principalment minoritaris, mentre que pel que fa als esports més practicats com el futbol o el bàsquet aquesta diferència es va reduint any rere any.

Kelbet ha explicat que els esports on hi ha més dones federades són el bàsquet, el golf i la gimnàstica, mentre que en el cas dels homes els esports preferits són el futbol, el bàsquet i el golf.

stats