Dembélé-Barça: un desenllaç per eliminació

Sissoko no ha trobat cap oferta seriosa per a l'extrem, que insisteix en continuar a les ordres de Xavi, el seu principal valedor

3 min
Ousmane Dembélé pot deixar el Barça aquest estiu.

BarcelonaTot apunta que Ousmane Dembélé continuarà al Barça. Després de quasi un any de culebró, l'extrem francès està a un pas de convèncer el seu representant de capçalera, Moussa Sissoko, que el millor per a la seva carrera serà quedar-se al Camp Nou a les ordres de Xavi Hernández, un entrenador que des del principi ha confiat en les seves condicions. Sissoko, un negociador molt dur, ha aconseguit que el Mosquit esgotés el seu contracte com a blaugrana, però no ha sigut capaç de traduir l'interès de cap club europeu en una oferta prou bona que inclogués una prima de fitxatge beneficiosa per als seus interessos. El principal problema de les converses ha sigut precisament aquest: que l'agent reclamava un signing bonus d'un total de 45 milions perquè Dembélé continués al Barça. Si finalment el normand manté la seva taquilla, ho farà a canvi d'una quantitat molt més modesta, que es prorratejarà durant els anys de vigència del nou tracte. "Ell vol seguir i fa pinta que ho aconseguirà", sentencien a l'ARA fonts del vestidor. Tot i això, a l'àrea esportiva encara esperen notícies 100% concloents, una resposta definitiva que es fa esperar.

Quan es confirmi, la continuïtat de Dembélé suposarà una altra victòria interna per a Xavi, que només aterrar a la banqueta del Barça va deixar molt clar que el francès era un jugador amb potencial. "Per a mi és tot un repte ajudar-lo a entendre millor el joc. Ben entrenat, l'Ousmane pot ser el millor del món en la seva posició", deia l'egarenc en les seves primeres compareixences. Mentrestant, als despatxos, el director de futbol, Mateu Alemany, se sorprenia amb les altíssimes pretensions de Sissoko, fins al punt de trencar negociacions amb ell al Nadal i de buscar una sortida satisfactòria per a totes les parts al mercat d'hivern. Tot i els intents per col·locar-lo a la Premier o al PSG, i d'un breu període d'ostracisme com a càstig per no renovar, Dembélé va aguantar la pressió fins al 31 de gener, va quedar-se al club i va aconseguir que Xavi l'amnistiés i tornés a comptar amb ell fins a final de temporada. De fet, el tècnic l'ha preferit quasi sempre a Adama Traoré, fitxat a mitja campanya per oferir competència al normand, que ha respost convertint-se en el millor assistent de la Lliga (13 passades de gol).

El director de futbol del Barça, Mateu Alemany, ha mantingut Sissoko a ratlla.

Amb aquesta continuïtat virtualment assegurada, el Barça haurà de detenir la inversió prevista en Raphinha, extrem dret del Leeds amb el qual tenia un acord verbal però que implicava una despesa superior als 50 milions. Això no vol dir, tanmateix, que el club aturi la recerca d'un jugador de banda, ja que Adama tornarà al Wolverhampton i Trincao és probable que torni a marxar cedit. En aquest sentit, es manté la porta oberta a la incorporació d'Ángel di María, que és agent lliure després d'acabar contracte amb el PSG. El veterà atacant argentí –farà 35 anys al febrer– té una proposta del Juventus a sobre de la taula, però esgota les opcions per esperar el Barça i aspirar a tornar a la Lliga després de vuit anys competint a Anglaterra i França. Com ja va explicar l'ARA, Di María no és una prioritat, però sí una alternativa que el cos tècnic veu amb bons ulls. Igual que Adama i Trincao, el representa Mendes, cosa que ajudaria a l'entesa amb Joan Laporta i companyia. A canvi d'acceptar unes condicions a la baixa en relació als emoluments que tenia al PSG, l'argentí demana que el contracte amb el Barça tingui com a mínim dos anys de vigència, fins al 2024.

Dembélé serà un fitxatge més

Tant Dembélé com Di María o qualsevol dels jugadors que el Barça vol fitxar o renovar –com Gavi– estan a l'espera que l'àrea esportiva pugui fer-los espai a efectes de fair play financer. Malgrat que el club tanqui abans del 30 de juny la palanca de la televisió per acabar l'exercici 21/22 amb números verds, el límit salarial continuarà excedit fins que els fons propis negatius no s'eixuguin amb la venda de més patrimoni, ja sigui elevant el percentatge de renúncia a drets audiovisuals o externalitzant part del negoci de BLM.

Mentre això no passi, i per poder inscriure qualsevol massa salarial no contemplada per a la temporada 22/23, l'entitat s'haurà de regir per la norma 1/3 o 1/4 i alliberar el triple o el quàdruple d'allò que vulgui donar d'alta. En aquest sentit, la venda de Frenkie de Jong es veu com un pas enrere necessari per poder fer-ne dos endavant. Alemany calcula generar un bon pessic amb la sortida del neerlandès. Per això demana 100 milions entre fixos i variables al Manchester United per ell.

stats