Un grup d'aficionats de l'Espanyol reclamen que es respecti la diversitat ideològica al camp

El club no reconeix l'autoritat de Democràcia RCDE a l'hora d'emetre comunicats

Democràcia RCDE, el grup de socis i seguidors de l'Espanyol que va crear-se arran del descontentament amb la posició del club en el referèndum de l'1 d'octubre, ha fet públic un nou manifest on, aquest cop, lamenta alguns episodis viscuts aquest dilluns a Cornellà-El Prat, especialment els xiulets de bona part de l'afició local contra els càntics de "Llibertat" i "Independència" que van cantar, en totes dues parts, els seguidors desplaçats del Girona, càntics que no van agradar a bona part de l'afició local. "Exigim un club on es respecti la pluralitat que es vol vendre", exclamen. 

El grup ha reclamat poder manifestar-se políticament a l'RCDE Stadium, un fet que xoca amb la campanya 'Només blanc-i-blau' impulsada pel club, que convidava els aficionats que anessin al camp a portar banderes i bufandes exclusivament blanc-i-blaves i a deixar de banda les banderes espanyoles i catalanes. "La campanya era bona, però tots sabem per què o per qui no ha funcionat", expliquen en el comunicat, on demanen buscar "altres sortides" i una "implicació de veritat" per part de l'entitat. 

En el comunicat, Democràcia RCDE lamenta que dilluns "es van arrencar banderes, a més d'insutar i amenaçar aficionats que portaven estelades al camp". A més, també critiquen que els col·lectius independentistes estan deixant de "tenir cabuda" a l'estadi, cosa que coincideix amb el fet que "cada cop hi ha més polítics unionistes que diuen que són pericos o que se senten identificats amb els colors blanc-i-blaus". 

Desautoritzats pel club

Aquestes opinions, però, no han estat considerades com a vàlides o legítimes pel club, que considera que, en no ser una organització estructurada ni tenir un representant o cap visible més enllà d'alguns impulsors del mateix compte de Twitter, no mereixen més crèdit del que podria rebre qualsevol altre aficionat. Fonts de l'entitat han reconegut l'existència dels xiulets, però han deixat clar que, a diferència d'organismes com l'Apmae o els grups d'animació Curva o Juvenil, Democràcia RCDE no té la validesa per ser considerat cap col·lectiu representatiu de l'afició de l'Espanyol. 

Després de l'1-O, aquest mateix grup ja va criticar  la posició del club. Ho explicava a l'ARA un dels seus impulsors, Baptista Silanes: "La no defensa dels drets democràtics posiciona i allunya el club de la pretesa neutralitat amb la qual diu que es manifesta". 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF