RCD Espanyol
Esports 13/03/2022

El cuer destapa les vergonyes d’un Espanyol mediocre (1-1)

El passotisme dels blanc-i-blaus i una greu errada de Joan Garcia passen factura al Ciutat de València

3 min
Joan Garcia ha comès una errada en la sortida que ha propiciat l'empat del Llevant

BarcelonaL’Espanyol segueix navegant sense rumb. Cada cop que s'allunya de l'RCDE Stadium peca de passotisme i de conformisme. El conjunt blanc-i-blau marxa amb un empat (1-1) del camp del cuer, un Llevant que va ser superior en tot moment i que va fer més mèrits que els jugadors de Vicente Moreno. No hi va haver cap mena d'atreviment contra el segon pitjor local de Primera, un senyal perillós per a un equip que encara no ha tancat la salvació. El pitjor de tot, però, és acabar donant per bo el punt obtingut després d'un partit desastrós. Un més a domicili. Els blanc-i-blaus ja compten els dies que queden perquè arribi un estiu en què tocarà fer cau i net. 

La imatge dels espanyolistes en aquesta segona volta, en què han sumat set punts dels 27 disputats, és una ombra de la que van mostrar a la primera. L’Espanyol ha passat de disfrutar a patir, de proposar a esperar, i això passa factura en cada partit. Especialment fora de casa, on el seu rendiment està sent insuficient. Al camp del Llevant, els blanc-i-blaus van firmar una actuació de suspens en què va ser el conjunt granota qui va portar el pes del partit. Els Moreno van jugar a veure-les venir, una tendència perillosa. Amb tanta por, fins i tot el cuer et pot passar per sobre, com va acabar passant. Només els va salvar que, davant, no tenien un altre Vila-real.

Darder posa una mica de llum

Però l’Espanyol actual és un equip sense ullals, incapaç de jugar amb els nervis dels rivals ni tampoc de governar els partits. Des de fa uns mesos, és un conjunt que sobreviu gràcies als detalls individuals de jugadors com Raúl de Tomás o Sergi Darder –el club haurà d’esforçar-se per convèncer-los que segueixin més enllà d’aquesta temporada–. El migcampista va tornar a posar llum a un equip ple d’ombres. Després de no haver aconseguit finalitzar cap rematada entre els tres pals en tota la primera part, l’Espanyol va obrir la llauna a l’inici de la represa gràcies a la setena assistència d’aquest curs del d’Artà, una deliciosa passada a l’espai que no va desaprofitar Puado. De fet, aquest va ser l’únic xut a porteria dels de Vicente Moreno en tot el partit. Els blanc-i-blaus no van córrer cap mena de risc i van estar a punt de pagar-ho molt car. 

I és que, després d’haver fet el més difícil, l’Espanyol es va mantenir on era, tancat al seu camp, sense pressionar ni intentar almenys defensar-se amb la pilota. El Llevant ho va aprofitar per decantar el partit cap a l’àrea rival. Pocs instants després que Diego López hagués de ser canviat per un problema muscular –al mateix camp on ja va patir una lesió després d’una topada al cap–, Joan Garcia va cometre una greu cantada que va permetre a Dani Gómez fer l’empat. No està encertat el jove porter del planter, que ha encaixat gols en tots els partits que ha disputat aquesta temporada. La majoria, a més, han arribat fruit d’errades difícils de justificar fins i tot per a un porter de 20 anys. El seu aterratge a l’elit no està sent el desitjat, fet que obligarà a replantejar quins seran els porters del curs que ve. Què deu pensar de tot plegat Oier, qui l’Espanyol va fitxar per un milió i mig del Llevant per ser una alternativa de garanties a Diego López i que ha vist des de la banqueta com segueixen sense comptar amb ell. 

Afortunadament per a l’Espanyol, el Llevant no va aconseguir tornar a rematar amb claredat a la porteria rival en l'últim quart d’hora de joc. L’àrbitre va fer els ulls grossos en un contacte entre Cabrera i Dani Gómez molt protestat pel Ciutat de València. Va resistir l'Espanyol, que escala un punt més cap a una permanència que no taparà les vergonyes d'aquest equip.

stats