Eurocopa 2016
Esports 13/06/2016

Cristiano Ronaldo s'estrena contra una Islàndia debutant

L'equip portuguès no hauria de tenir problemes per desfer-se de la ventafocs del grup F

Joan Aureli Raich
2 min
Cristiano Ronaldo durant un entrenament amb la selecció portuguesa

BarcelonaUn cop acabin els partits de dilluns, Cristiano Ronaldo serà l'últim gran jugador per debutar a l'Eurocopa de França. L'atacant és el líder indiscutible de la selecció portuguesa que entrena Fernando Santos, i debuta dimarts (21 h, Telecinco) contra Islàndia. El grup F és l'últim que entra en joc en aquesta Eurocopa i el completen Àustria i Hongria, que s'enfronten tres hores abans que els lusitans.

Portugal arriba a la competició amb l'ambició d'arribar el més lluny possible –el seu millor resultat és la final perduda a la pròrroga contra Grècia l'any 2004–, i el seu èxit dependrà en gran mesura de l'encert de l'atacant madridista. Cristiano és qui guiarà una selecció que combina veterania i joventut a parts iguals. Ronaldo és l'ànima d'un equip en el qual és el jugador amb més internacionalitats i també el màxim golejador de la història. Al davanter blanc l'acompanyen jugadors veterans com Bruno Alves, el seu company a Madrid Pepe, Ricardo Carvalho o l'exblaugrana Ricardo Quaresma, però també una nova generació de jugadors joves liderada per Renato Sanches, William Carvalho o el valencianista André Gomes.

A l'altre costat del camp hi ha la selecció d'Islàndia, un equip que debuta a la fase final de la competició. Per als islandesos el fet d'arribar a França ja és un èxit, i esperen gaudir de la competició en un grup on, a priori, és l'equip més fluix. En l'equip entrenat per Lars Lagerbäck destaca la presència d'un veterà amb passat blaugrana. Eidur Gudjohnsen, amb 37 anys, és el màxim golejador històric d'un equip que té en el jugador del Swansea Gylfi Sigurdsson la gran estrella. El migcampista islandès va anotar sis gols en la fase de classificació, en la qual l'equip de Lagerbäck va deixar fora Holanda.

L'estadi Geoffroy-Guichard de Saint-Étienne acollirà el partit en què els portuguesos, en principi, no haurien de tenir problemes per obtenir un resultat favorable. Els islandesos, per la seva banda, intentaran obtenir un bon resultat per lluitar per al segon o tercer lloc contra Àustria i Hongria.

stats