Esports 18/08/2016

Craviotto i Toro aconsegueixen el cinquè or de la delegació espanyola

La parella de piragüistes s'ha imposat en la categoria de K-2 200 metres amb un registre de 32.075 segons

Roger Requena
2 min
Craviotto i Toro aconsegueixen el cinquè or de la delegació espanyola

BarcelonaSaúl Craviotto ho ha tornat a fer. A Rio, acompanyat de Cristian Toro, ha aconseguit la cinquena medalla d'or per a la delegació espanyola. Amb un temps de 32.075 segons, el piragüista lleidatà ha ampliat el seu voluminós palmarès olímpic després de marcar el millor registre en la final del K-2 200 metres. Amb aquesta, Craviotto ja suma tres medalles, després de l'or aconseguit a Pequín i la plata de Londres. És l'únic esportista espanyol en actiu que acumula dos ors olímpics en el seu palmarès.

Tot i un inici una mica irregular, han anat escalant posicions fins a superar les parelles britànica i lituana. La parella espanyola s'havia classificat directament per a la final després de quedar primera de la seva eliminatòria amb un temps de 31.161 segons. Això els va fer estalviar la ronda de semifinals, per la qual cosa arribaven lleugerament més descansats que alguns dels seus rivals.

Un policia que passa desapercebut

El lleidatà compagina des de fa diversos anys la seva passió amb la professió de policia, feina que exerceix a la comissaria de Reus quan l'esport l'hi permet. Allà, gaudeix sent un policia anònim més, ja que pocs el reconeixen pel carrer vestit amb l'uniforme. Els seus companys, però, el veuen poc, ja que abans de cada gran competició s'agafa una temporada d'excedència per centrar-se en els entrenaments.

Els fa a l'embassament de Trasona, a prop de Gijón. Astúries és la seva segona pàtria, el seu refugi quan s'entrena i es concentra. Allà es va casar amb la seva actual dona, amb qui va tenir fa poc més d'un any la seva primera filla, Valentina. La petita no és a Rio, però li serveix d'estímul com li va servir el seu pare, també piragüista, i l'encarregat que Saúl conegués aquest esport als set mesos, quan el va pujar per primer cop a una piragua.

stats