Futbol
Esports 18/02/2023

El cos sense vida del futbolista Christian Atsu apareix entre la runa a Turquia

Internacional més de 60 cops amb Ghana, va passar pel Màlaga i actualment jugava al Hatayspor

2 min
Christian Atsu, jugador ghanès que ha mort al terratrèmol de Turquia

BarcelonaEl cos sense vida del futbolista ghanès Christian Atsu, que va jugar al Màlaga l'any 2016, ha estat trobat sota la runa d'un edifici de la ciutat turca d'Antioquia (en turc, Hatay), una de les més afectades pels forts terratrèmols que van colpejar Turquia i Síria el 6 de febrer. Així n'han informat els mitjans de comunicació turcs després de rebre la confirmació de Murat Uzunmehmet, el seu representant.

El davanter de 31 anys jugava actualment al Hatayspor de la Primera Divisió turca. Abans, havia militat també al Porto, el Chelsea i el Newcastle, entre altres clubs. Atsu va morir sota la runa a casa seva a la Residència Ronesans, on familiars seus, que s'havien traslladat a Turquia, seguien des de feia dies els treballs de rescat. El gerent del Hatayspor, Fatih Ilek, ha explicat aquests dies que Atsu havia planejat deixar el club, ja que els resultats no l'acompanyaven. De fet, fins i tot havia comprat un bitllet d'avió cap a França per al mateix dia del terratrèmol, però finalment va canviar d'idea després de marcar un gol a l'últim minut del partit contra el Kasimpasa d'Istanbul, així que va cancel·lar el viatge.

Atsu estava desaparegut des del primer dia dels sismes, de 7,7 graus i 7,6 graus de magnitud, que han deixat almenys 45.000 morts al sud-est de Turquia i el nord de Síria. Taner Savut, el director esportiu del Hatayspor, també va quedar atrapat sota la runa de la Residència Ronesans, la mateixa on vivia Atsu, però encara no se'n sap res. Els experts calculen que encara hi ha desenes de milers de cadàvers sota els edificis enfonsats.

Atsu, nascut a Accra, s'havia format a l'Acadèmia del Feyenoord a Ghana, abans de ser descobert pel Porto. Els seus bons partits amb aquest club el van portar a ser fitxat pel Chelsea, on no va arribar a debutar mai, ja que seria cedit a diversos clubs, un d'ells el Màlaga, on jugaria 12 partits l'any 2016. El 2015 va ser titular amb la selecció ghanesa a la Copa de Nacions africana jugada a Guinea Equatorial, i va ser escollit millor jugador del torneig. Ghana arribaria a la final, que va perdre des del punt de penal contra la Costa d'Ivori.

La Federació turca de futbol va aprovar la retirada de nou equips turcs de diferents categories, inclòs el Hatayspor (Superlliga), que van perdre jugadors o van patir greus danys degut als terratrèmols.

stats