Esports 01/05/2021

Cop damunt la taula d'un Mallorca que acaricia l'ascens

Els de Luis García Plaza han guanyat per dos gols a un el Mirandés i estan a vuit punts del tercer classificat

Els jugadors del Mallorca celebren el gol d'Abdón

PalmaEl Mallorca espanta els fantasmes de les darreres jornades i aconsegueix una victòria balsàmica contra el Mirandés (2-1) que l'acosta a Primera Divisió. Un gol d'Abdon a la primera part i un altre a pròpia porta del defensa central del Mirandés han permès al Mallorca sumar els tres punts i fer-se fort a casa després de dues derrotes lluny de Son Moix. El gol del conjunt burgalès al tram final del partit ha encès les alarmes, però els de Luis García Plaza han sabut mantenir el resultat i estan actualment a 8 punts del tercer classificat.

Inici rocós d'un partit amb molt de nirvis mallorquinistes, que tenien entre cella i cella rompre la mala ratxa i donar un cop damunt la taula i acostar-se, un poc més, al retorn a Primera Divisió. En els primers minuts el conjunt vermell no ha aconseguit el control del partit ni de la possessió. El Mallorca ho intentava amb arrancades puntuals i jugades individuals, però no ha aconseguit crear cap ocasió de perill fins al minut 15, quan Abdon ha estat a prop d'obrir el marcador, però no ha encertat amb la rematada.

Al minut 23 Abdon ha tornat a ser el protagonista d'una gran ocasió, una d'aquestes que no s'ha de perdonar. El davanter d'Artà ha rematat sol des del punt de penal després d'una gran passada de Brian Olivan, però el seu xut ha partit per damunt del travesser.

L'ocasió d'Abdon ha enganxat el Mallorca al partit i, tot i no tenir l'anhelat control, ha aconseguit arribar en nombroses ocasions i fluïdesa a l'àrea del Mirandés.

Després d'uns minuts en què els atacs dels Mallorca eren continus ha arribat el gol. Abdon ha estat el més viu de la classe i ha aprofitat una jugada embarbollada dins l'àrea per avançar el Mallorca en el marcador. Abdon ha perdonat dos cops, però el tercer ja no ha fallat i ha donat ales a un Mallorca que ha anat al descans amb avantatge i s'ha tret de sobre la por de rebre, de nou, un gol en els primers 45 minuts que l'obligàs a remar la resta de partit.

El Mallorca ha sortit del vestidor amb el clar objectiu de tancar el partit i ho ha aconseguit cinc minuts després de la represa. La fortuna s'ha aliat amb el conjunt vermell, que ha aconseguit el gol després que el xut d'Abdon rebotàs al porter i al defensa rival i acabàs dins la xarxa. Amb el 2-0 el Mallorca ha aconseguit l'anhelat control de la pilota i ha intentat dorminar el partit i sortir a l'atac amb jugades ràpides i cercant l'esquena de la defensa del Mirandés que havia fet una passa endavant.

Quan pareixia que el partit estava controlat i no passava res, ha arribat el gol del Mirandés, que ha capgirat el partit i ha encès les alarmes i els nirvis en el conjunt mallorquinista. En una jugada aparentment intranscendent, Djouahra ha engaltat un gran xut des de la frontal que ha fet inútil l'estirada de Manolo Reina.

Amb el 2-1 el partit ha canviat, el Mallorca ha intentat defensar-se amb la pilota, però el conjunt burgalès cercava l'empat sense temor ni dubtes. El conjunt visitant ha anat guanyant terreny al Mallorca, que ha perdut la possessió de la pilota i s'ha defensat amb ungles i dents per evitar l'empat.

El partit ha arribat al final amb el mateix resultat i el Mallorca ha sumat una importantíssima victòria després de dues derrotes consecutives que li permeten pujar un escaló més en el retorn a Primera Divisió. El conjunt vermell ha aprofitat l'empat de l'Almeria i està ara a vuit punts del tercer classificat quan en queden 15 per disputar-se.

La setmana que ve el conjunt de Luis García Plaza visita la Rosaleda, on lluitarà per vèncer el Màlaga i deixar pràcticament segellada la segona posició i l'ascens a Primera un any després del descens.