Waterpolo

El CN Sabadell guanya amb una exhibició la seva setena Champions femenina de waterpolo (16-10)

Les vallesanes revaliden el títol cruspint-se l'Olympiakos en un cap de setmana històric per al waterpolo català

2 min
EL CN Sabadell ha guanyat la Champions de waterpolo per setena vegada

BarcelonaEl CN Sabadell s'ha proclamat campió d'Europa de waterpolo femení de nou, revalidant el títol aconseguit ara fa un any després de derrotar L'Olympiakos grec a la piscina de la Nova Escullera de Barcelona per 16 a 10. Amb aquesta, les vallesanes ja han conquerit el títol en set ocasions, confirmant que el projecte que va començar ara farà dues dècades s'ha convertit en una de les històries més impressionants de l'esport català. L'any 2011 cap equip català havia guanyat mai aquesta competició i 13 anys més tard el CN Sabadell ja en porta 7. És a dir, a només una de les vuit copes de l'Orizzonte Catània italià, l'equip que ho ha fet més cops. De fet, tot va començar el 2011 quan les sicilianes van perdre a la final de Can Llong, en el primer títol de les sabadellenques. "El primer any que vam guanyar ningú pensava que ho faríem, els darrers anys ha estat al revés, ens hem acostumat a ser favorites, carregant molta pressió" deia la portera Laura Ester, qui ha guanyat les set finals.

Ha estat un cap de setmana històric per al waterpolo femení català, ja que per primer cop, tres de les quatre finalistes a la final foul eren catalanes. Mai havia passat en la història d'un torneig fundat el 1987, que tres finalistes juguin la mateixa lliga. I tot, en una edició on el CN Terrassa i el CE Mediterrani també han participat en el torneig. Abans de la final de fet, el CN Sant Andreu ha confirmat el seu bon moment, ja que lideren la lliga sense haver perdut ni un partit, derrotant l’Assolim CN Mataró (8-7). La fase final s'ha jugat a la piscina de la Nova Escullera del CN Barcelona, una oportunitat per promocionar aquest esport, ja que la temporada vinent, l'equip barceloní també estrenarà equip femení. Un cap de setmana rodó de l'esport català on només les gregues de l'Olympiakos han plantat cara, confirmant-se com el gran rival de l'equip de David Palma. La final, però, ha tingut poca història.

L'equip del Pireu, botxí del CN Mataró a les semifinals, ha començat la final amb força, però un parcial de 4-0 a favor del CN Sabadell al segon quart ha començat a decidir el partit. Parcial amb tres gols de jugadores nascudes a Sabadell, un de Maica Garcia i dos de Judith Forca. El talent ofensiu de la jugadora italiana Sofia Giustini ha servit per mantenir la superioritat en el tercer quart, quan les gregues han aconseguit situar-se a un sol gol, però després s'han enfonsat en veure com Giustini, Irene González o Sabrina Van der Sloot no fallaven, marcant en cada atac vallesà. De fet, s'ha passat del 8 a 7 al 13 a 7. El darrer quart ja estat un tràmit, amb el Sabadell arribant a doblar en el marcador a les gregues mentre la jove Giustini seguia fent gols i David Palma donava minuts a jugadores joves com la portera Mar Carrasco o Ona Jurado. La relaxació final ha provocat que del 15 a 7, es passés al 15 a 10, amb les jugadores del Pireu maquillant juna mica el resultat.

La final ha permès a quatre jugadores, Laura Ester, Maica García, Judith Forca i Mati Ortiz, aixecar per setena vegada la Copa. Aquesta, per cert, és la primera vegada que el Sabadell revalida el títol, un dels darrers reptes que els mancava a una generació daurada de l'esport català.

stats