FUTBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Esports 26/04/2016

City-Madrid: les pors en el camí cap a la final de Milà

Pellegrini i Zidane destaquen el factor defensiu en la vigília del partit

Miquel Agut
2 min
Sergio Kun Agüero davanter del Manchester City durant l’entrenament del seu equip.

ManchesterL’Etihad Stadium es vestirà aquesta nit (20.45 hores, TV3 i Antena 3) de lluentors i les graderies, plenes a vessar, dibuixaran un mosaic a la sortida dels protagonistes a la gespa per fer saber als de casa, als de fora i als ulls del món que volen un lloc a la història. Tot i que la mirada futbolística de la premsa anglesa encara està centrada en el conte de fades del Leicester, a Manchester no es parla d’altra cosa que del partit d’avui. La meitat skyblue s’encomana als gols d’Agüero i al talent de De Bruyne per somiar que la final és possible. La meitat red pica l’ullet a Cristiano Ronaldo i li demana que tombi el City a còpia de gols.

Es fa difícil escurar les rodes de premsa de Zinedine Zidane, bàsicament perquè els continguts d’interès són escassos. Ahir, però, tenia clar un titular: “Cristiano i Benzema estan al 100%. S’han recuperat molt bé”. Les estrelles, els caps de cartell, les icones blanques del planeta futbolístic estaran a punt. La intimidació del rival comença per aquí. Cristiano Ronaldo sembla que ha deixat enrere la sobrecàrrega a la cuixa dreta que el va apartar de Vallecas, i Benzema, substituït a la primera part del partit al camp del Rayo per unes molèsties al genoll dret, ha fet un esprint per arribar a temps al partit d’avui. Bale, que té un racó d’honor a la infermeria del Bernabéu, va sobresortir a Vallecas amb dos gols. El Madrid també recuperarà Carvajal al lateral dret. Als últims partits, Danilo ha obert les comportes defensives als rivals i la presència del lateral madrileny donarà tranquil·litat a Zidane.

El tècnic francès encara té malsons amb el Wolfsburg i sap que De Bruyne, Agüero i Silva poden ser molt més devastadors que Draxler, Arnold i Schürrle. “Tenim jugadors molt bons ofensivament però també hem de treballar al darrere perquè si deixem espais ens poden fer mal”, va advertir amb aquell mig somriure que sempre mostra als mitjans abans de reclamar fortalesa mental als jugadors. “A Wolfsburg ens vam enfonsar quan vam rebre el primer gol”, va recordar.

El City, sense Touré

Sigui com sigui, el Madrid és a dos partits de la final de Milà, i Zidane, que va bufar les espelmes de la décima al costat de Carlo Ancelotti com a segon entrenador, detecta semblances entre aquell equip i l’actual: “Noto que l’any 2014 hi havia el mateix ambient i tots estem concentrats per a un repte tan important”.

Els anglesos arriben al partit en el millor moment de la temporada. Van eliminar el PSG oferint una imatge inesperadament madura i encadenen quatre victòries i un empat als últims cinc partits entre Premier i Champions. Touré Yaya, que està fent la pitjor temporada a Manchester, no jugarà per culpa d’una lesió muscular. Manuel Pellegrini prioritza no rebre gols a marcar-ne: “Hem de pensar que juguem un partit de 180 minuts i que no ens marquin”. Per clavar queixalada al Madrid, a l’Etihad invoquen Agüero, autor de sis gols en els últims cinc partits. A dues passes de la final, qualsevol pas en fals pot ser una sentència de mort.

stats