Lliga de Campions
Esports 19/10/2022

La Champions, un pati d'escola per al Barça (9-0)

Les culers fulminen al Benfica en la seva estrena en la competició europea

3 min
Les jugadores del Barça celebrant un gol contra el Benfica

El Barça comença el seu camí cap a Eindhoven de la millor manera possible. Les culers han fulminat el Benfica (9-0) en la seva estrena a la Champions amb una golejada contundent a ritme de tambors. L'afició del Johan Cruyff, entregada, ha acompanyat les blaugranes en una nit ben dolça que ha espolsat qualsevol mal record de la temporada passada. Amb les il·lusions renovades, la fam de revenja és més ferotge que mai.

I és que es necessitava que l'himne de la Champions tornés a ressonar al feu blaugrana. L'espera s'ha fet massa llarga. Encara amb certs records amargs de Torí, les blaugranes necessitaven treure's del damunt els complexos, i res millor que una golejada contra l'equip portuguès. Nous rivals, però vells costums. Aquesta temporada, però, serà diferent de totes les anteriors. Alexia Putellas, la capitana i líder indiscutible d'aquest equip, haurà de veure gran part de la campanya –si no tota– des de la grada. A baix, a la gespa, la feina es pressuposa feixuga. La de Mollet de Vallès dirigeix el joc culer i, en moltes ocasions, desencalla partits i moments d'ofuscació. Ara, sense ella amb les botes posades, toca reformular els plantejaments.

Alexia Putellas oferint la Pilota d'Or a l'afició del Johan

Per aconseguir-ho, altres jugadores han agafat els galons vacants. Aitana Bonmatí n'és una. La de Ribes, malgrat no portar el braçalet de capitana, ja exerceix com a tal sobre el verd. Des del centre del terreny de joc ha liderat tant l'atac com la defensa de les locals. Després de la lesió que l'ha mantingut allunyada durant les primeres jornades de la Lliga, la migcampista ha arribat en plena forma a la competició europea. De fet, no va assistir a la gala de la Pilota d'Or, on va quedar cinquena, per poder descansar i fer doble sessió amb el grup abans del partit contra el Benfica. Altre cop com a titular, la catalana ha sigut el cervell de l'equip en el primer assalt del camí cap a Eindhoven.

De fet, ha sigut una de les poques jugadores que ha tocat l'esfèrica abans que les blaugranes estrenessin el marcador: 48 segons ha necessitat Patri Guijarro per enviar la pilota al fons de la xarxa després d'aprofitar una passada mil·limètrica d'Oshoala des de dins de l'àrea. Amb la llauna oberta, la pressió s'ha esfumat i ha començat la xauxa a Can Barça. Aitana Bonmatí, com no podia ser d'una altra manera, ha ampliat l'avantatge en el 14. L'hereva de Cruyff en el conjunt blaugrana ha aprofitat un remat molt defectuós d'Oshoala dins de l'àrea per engaltar-la i superar la portera Costa per al deliri dels culers.

Ingrid Engen i Oshoala celebrant el gol de la nigeriana

El Barça s'ha passejat durant els noranta minuts. Totes les zones del joc eren de domini blaugrana, sense excepció. Les ocasions s'han succeït sense aturador fins que, en el minut 34, Oshoala ha tornat a treure petroli, aquest cop des de tres quarts de camp i amb un xut potentíssim, col·locat a l'escaire dret de la porteria.

Segona part per emmarcar

En el segon temps, les estocades a la defensa de l'equip portuguès han sigut letals. Amb una genialitat, Mariona Caldentey ha assegut dues defenses abans de col·locar l'esfèrica en el diminut espai entre el pal dret i la portera. La de Felanix també ha sigut l'encarregada de posar una centrada mil·limètrica a Crnogorcevic per fer el cinquè gol culer. Amb l'equip portuguès totalment rendit, les locals han gaudit com nenes al pati de l'escola. Han fet i desfet al seu gust, gairebé sense oposició, i Geyse ha continuat amb la festa a ritme de samba. La brasilera ha acariciat la pilota per signar el sisè minuts abans que Clàudia Pina enviés també la pilota dins de la porteria sola a l'alçada del punt de penal. Oshoala ha culminat una nova jugada delirant de Mariona per fer el 8-0 i Geyse ha repetit per tancar el 9-0 definitiu. Aquest Barça té moltes ganes de tornar a ocupar el tron europeu i recuperar el terreny perdut. I, de moment, les sensacions no podrien ser millors.

  • Barça: Gemma Font; Bronze, Paredes, Mapi León (Laia Codina, min. 65, Marta Torrejón, min. 71), Rábano (Rolfö, min. 65); Aitana (Clàudia Pina, min. 65), Ingrid Engen, Patri Guijarro; Crnogorcevic (Geyse Ferreira, min. 65), Oshoala i Mariona.
  • Benfica: Rute Costa; Silva, Carole Costa, Carolina Correia, Ferreira Silva (Marta Cintra, min. 87); Andreia Faria (Francisca Nazareth, min. 54), Pauleta, Andreia Norton (Ucheibe, min. 71); Ana Vitória, Nycole Raysla (Jéssica Silva, min. 54) i Lacasse.
  • Gols: 1' Patri, 14' Aitana, 34' i 83' Oshoala, 49' Mariona, 64' Crnogorcevic, 66' i 87' Geyse, 76' Pina
  • Arbitra: Alina Pesu (Romania)
  • Targetes grogues: 24' Mapi León, 54' Núria Rábano, 40' Andreia Norton, 79' Carolina Correia i 90' Carole Costa.
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Johan Cruyff (5.004 espectadors)
stats