El Camp Nou torna a penjar el cartell de 'sold out' per al partit de la Champions femenina

S'esgoten les entrades disponibles en poc menys de 24 hores per al matx d'anada de semifinals contra el Wolfsburg al feu culer

3 min
Les jugadores del Barça celebrant un gol contra el Madrid al Camp Nou

BarcelonaEl Camp Nou tornarà a estar ple el dia 22 d'abril. Després de registrar un nou rècord mundial d'assistència en el matx de quarts de final contra el Reial Madrid, el Barça ha decidit tornar a obrir les portes del Camp Nou de cara al partit de semifinals contra el Wolsfburg la vigília de Sant Jordi. Les entrades es van posar a la venda dilluns al migdia i, en les primeres nou hores –amb accés només per als socis– es van retirar 50.000 unitats. Aquest dimarts la venda ha passat a ser oberta a tots els aficionats culers. Les cues virtuals han sigut llarguíssimes –de fins a 15.000 persones– per aconseguir veure les futbolistes blaugranes. Cada oportunitat que el club els brinda, elles l'aprofiten i l'afició respon.

La venda d'entrades per la web del Barça, però, ha sigut costosa. L'allau de demanda ha portat la web a donar error des que es va obrir la possibilitat de demanar entrades i, fins i tot, ha estat inhabilitada durant bona part de la tarda de dimarts. Abans que la web no es pogués connectar al servidor culer, l'associació de socis del Barça Seguiment FCB ha denunciat a través de les xarxes socials l'increment dels preus de les entrades. El cost teòric de les entrades havia d'anar dels 9 als 15 euros per al públic general mentre que eren gratuïtes per als socis –sempre sumant-hi, a més, els costos de gestió a l'hora de fer el pagament–. El grup de socis, en canvi, ha demostrat amb captures de pantalla que els preus han ascendit fins als 31 euros. El club no s'ha volgut pronunciar davant aquesta qüestió.

El Club encara té unes entrades que per normativa UEFA ha de reservar per a diversos col·lectius, però que anirà posant a la venda els dies previs del partit en funció que aquestes localitats es puguin anar alliberant.

A batre un nou rècord

Omplir el Camp Nou semblava tot un miratge per a les futbolistes de Jonatan Giráldez fa unes setmanes. Poder trepitjar la gespa on sempre han vist jugar els seus referents masculins era un somni. Ara elles han passat a ser les protagonistes, a on es dirigeixen tots els focus. Ja van dos cops que les portes del temple culer s'obren per a elles, i dos cops que pengen el cartell de complet. Més de 90.000 persones han aconseguit les seves entrades per al partit d'anada de les semifinals de la UWCL, que donarà el primer bitllet per a la final de Torí.

En la seva estrena sobre la gespa del feu culer, fa tot just una setmana, 91.553 persones van omplir les graderies. Els culers van acudir a la cita amb l'objectiu de superar el rècord mundial que datava de la final del Mundial 1999 entre els Estats Units i la Xina a l'estadi de Rose Bowl de Pasadena, amb 90.185 aficionats. A l'inici del partit contra el Reial Madrid, les graderies semblaven massa buides pel nombre d'entrades retirades. El col·lapse a les portes del Camp Nou i les dificultats d'accés no van permetre fins ben bé la mitja part veure pocs seients buits. El Barça va voler esperar-se per fer el recompte final. Normalment, l'assistència al partit s'anuncia a la mitja part, quan els dos equips tornen a la gespa per iniciar la segona part. En aquest cas, en canvi, es va esperar a quinze minuts del final del partit per fer pública la xifra. Cada aficionat comptava, i era necessari per assolir la xifra estratosfèrica de 91.553 espectadors. Un nou rècord es va tenyir de blaugrana, i aquest divendres 22 hi ha una nova oportunitat de reescriure la història.

stats