Copa Amèrica Centenario
Esports 13/06/2016

El Brasil queda eliminat de la Copa Amèrica per culpa d'un gol amb la mà del Perú

Raúl Ruidíaz marca l'únic gol del partit, amb un remat que ell afirma que fa amb la cuixa. Els àrbitres van revisar les imatges de vídeo durant cinc minuts

Ara
2 min
Raúl Ruidíaz remata en el Perú-Brasil

BarcelonaEl Perú s'ha classificat per als quarts de final de la Copa Amèrica Centenari com a líder del grup B i ha eliminat el Brasil, que ha completat un torneig molt gris. El KO de la 'canarinha' ha sigut especialment dramàtic perquè s'ha produït per culpa d'un gol amb la mà marcat per Raúl Ruidíaz.

El protagonista ha negat que toqués la pilota amb la mà i afirma que ho fa amb la cuixa. "Ha sigut una jugada molt ràpida i la pilota em xoca a la cuixa. No entenc per què hi ha hagut polèmica, perquè ha sigut joc net", ha dit en declaracions a Univisión.

"Amb tota la tecnologia que hi ha, com es poden cometre errors tan greus?", es preguntava el seleccionador brasiler Dunga després de perdre per 1-0. El tècnic veu "estrany" que els àrbitres s'hagin passat més de cinc minuts valorant la jugada. "Han consultat algú, no sé qui; en lloc de parlar entre els quatre en persona ho han fet a través d'un micròfon o per ràdio", ha criticat. Dunga demana comprensió als aficionats després d'una eliminació per un factor "que no és futbolístic".

L'entrenador brasiler ha rebut el suport públic d'algun dels seus jugadors, com és el cas de Dani Alves. "Cometríem un gran error si busquem culpables de la situació de la selecció. Cadascú ha d'assumir la seva quota de culpa", ha dit el lateral, que anima els seus companys a fer autocrítica per superar aquesta eliminació.

Les reaccions a la derrota del Brasil no s'han fet esperar. La més irònica ha vingut des de l'Argentina, on el diari 'Olé' ha obert la portada amb un enginyós 'La mano de adiós'.

Portada del diari Olé

Neymar, que va renunciar a jugar la Copa Amèrica Centenari per centrar-se en els Jocs Olímpics, ha aprofitat les xarxes socials per dir-hi la seva, també, i defensar els seus companys de selecció a través d'Instagram. "Ningú sap el que es pateix per defensar la selecció, vestir la samarreta és un orgull que es fa amb amor. Ara sortirà gent per treure merda. Això és futbol!", escriu el blaugrana.

stats