FIFA
Esports 29/05/2015

Joseph Blatter guanya les eleccions per tornar a ser president de la FIFA

El suís ha demanat durant el seu discurs seguir a la FIFA per "poder-la millorar"

T.p.
1 min
Joseph Blatter / AFP

BarcelonaEl president de la FIFA, Joseph Blatter, ha guanyat les eleccions per seguir al capdavant de la Federació durant el 65è Congrés. Blatter no ha aconseguit la majoria absoluta de vots en la primera ronda, però el seu rival s'ha retirat. El suís aspirava a manar per cinquena vegada consecutiva, després d'aconseguir la presidència del màxim organisme de futbol internacional l'any 1998, i ha superat el príncep de Jordània, Ali Bin Hussein. En la primera ronda de vots, Hussein ha aconseguit 73 vots i Blatter, 133. Com que no ha aconseguit la majoria absoluta, Blatter necessitava una segona votació en què guanyava el candidat més votat. Ali ha decidit retirar-se abans d'aquesta segona votació.

El Congrés, amb presència dels delegats de les 209 federacions que formen part de l'organisme, ha arribat marcat per l'ombra de la corrupció que ha explotat entorn de la FIFA aquesta setmana, amb dues investigacions obertes i una quinzena de detinguts per petició de la Fiscalia de Nova York i de Suïssa. El president de la FIFA ha assegurat que no poden controlar-se totes les persones relacionades amb l'organisme, i que en el cas de l'elecció dels Mundials de Rússia i Qatar, el 2018 i el 2022, si hagués sortit un altre país, potser la polèmica actual no estaria vigent.

"No puc fer-ho tot sol. Tots plegats podem aconseguir una FIFA forta i bonica. Sense corrupció. Assumeixo les meves responsabilitats. I aquestes responsabilitats són netejar la FIFA de corrupció", ha dit Blatter, que no ha tingut el suport de les federacions europees i els Estats Units. Però si el suport de la major part de federacions africanes i asiàtiques.

stats