CICLISME
Esports 16/03/2014

Carlos Betancur aconsegueix la seva primera gran victòria amb la general de la París-Niça

El jove ciclista colombià, acompanyat al podi per Rui Costa i Arthur Vichot, s'emporta, a més, dues etapes

Albert Rabadan
1 min
El ciclista colombià Carlos Alberto Betancur

BarcelonaEl colombià Carlos Betancur (Ag2r) s'ha endut la classificació de la general de la prestigiosa París-Niça, en què ha guanyat també dues etapes. El jove ciclista de 24 anys, l'escalador revelació del Giro d'Itàlia de l'any passat, venia de guanyar sorprenentment el Tour du Haut Var, i ha estat acompanyat al podi final pel campió mundial Rui Costa i pel campió francès Arthur Vichot, que ha guanyat la darrera etapa amb final a Niça.

També el gal·lès Geraint Thomas (Sky) optava a la lluita per al podi, però va haver d'abandonar per la caiguda a l'etapa de dissabte. A banda de les dues etapes de Betancur, també el prometedor neerlandès Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) va guanyar dues etapes més, i podria haver optat a la victòria final si no fos per un problema mecànic que el va fer perdre temps.

Totes les etapes han estat marcades per un recorregut nerviós i explosiu però no pensat per a escaladors purs, fet que ha donat molt de protagonisme al joc tàctic i a les bonificacions. En canvi, les tres primeres sí que van tenir recorreguts més favorables als esprintadors, i van ser guanyades per Nacer Bouhanni (FDJ), el jove Moreno Hofland (Belkin) i John Degenkolb (Giant-Shimano).

stats