FUTBOL
Esports 24/10/2014

La UEFA dóna la victòria a Sèrbia contra Albània (3-0) però l'obliga a jugar a porta tancada

Els serbis també reben una sanció de tres punts pels incidents en el partit entre les dues seleccions

Efe
2 min

BarcelonaEl Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ha decidit donar per finalitzat el partit Sèrbia-Albània, suspès en el minut 41 el passat dia 14, amb el resultat de 3-0, restar tres punts en la classificació a Sèrbia i obligar aquesta a jugar els seus dos pròxims partits com a local a porta tancada. Segons ha informat la UEFA, dues federacions han estat multades a més amb 100.000 euros, encara que tenen possibilitat de recórrer les sancions imposades.

Els fets van tenir lloc el passat 14 d'octubre a Belgrad, en el partit del grup I de classificació per a l'Eurocopa 2016, que va ser suspès per l'àrbitre anglès Martín Atkinson en el minut 41 per un intent d'enfrontament entre els jugadors, el llançaments de petards i bengales des de la grada i un intent d'invasió del camp pels aficionats serbis. Els incidents es van desencadenar quan un dron va començar a sobrevolar l'estadi del Partizan amb una bandera de l'anomenada 'Gran Albània ", el que va provocar la indignació dels espectadors locals.

El jugador serbi Stefan Mitrovic va recollir la bandera, pel que va ser empès per diversos jugadors albanesos i es va organitzar una tangana sobre el camp que va haver de ser dispersada. L'àrbitre va haver d'interrompre el partit i, posteriorment, el va suspendre. Aquest partit estava considerat de màxim risc a causa de l'enemistat entre les dues aficions i la tensió política entre els dos països pel conflicte de Kosovo, una antiga província sèrbia poblada majoritàriament per albanesos ètnics que es va independitzar unilateralment en 2008.

Davant d'això, la UEFA va decidir l'obertura de procediments disciplinaris contra la Federació de Futbol de Sèrbia després de "l'encesa i llançament de bengales i projectils, els disturbis generats, la invasió de camp dels seus aficionats, organització insuficient i l'ús d'un làser". El màxim organisme futbolístic europeu també va obrir "procediments contra la Federació de Futbol d'Albània per negar-se a jugar i per exhibir una pancarta il·lícita".

stats