BARÇA
Esports 03/06/2015

Bartomeu: "Posàvem 'Els segadors' i vam decidir treure'l perquè la gent el xiulava"

El president del Barça diu en una entrevista a El larguero de la Cadena SER que està convençut que Luis Enrique seguirà l'any vinent: "Igual que jo, si em voten", indica

Efe
3 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, entrevistat a 'El Larguero' de la Cadena Ser / CADENASER.COM

MadridJosep Maria Bartomeu, president del Barça, ha recordat aquest dimarts a la nit en una entrevista en el programa El larguero de la Cadena SER que des de fa temps al seu estadi no posen l'himne nacional de Catalunya, 'El segadors', perquè era xiulat i la Generalitat de Catalunya va demanar a l'entitat blaugrana que no el posessin més quan el president anava al camp.

Un dia després que la Comissió Antiviolència proposés demanar informació per estudiar possibles sancions a les persones físiques, jurídiques o entitats que van promoure la xiulada durant la interpretació de l'himne d'Espanya abans de la final de la Copa del Rei, Bartomeu ha dit que el seu club respecta tots els símbols i ha parlat sobre com havien actuat quan 'Els segadors' havia estat xiulat en alguna ocasió. "Per l'experiència dels anys que fa que sóc al Barça, quan es posava 'Els segadors' també hi havia certs xiulets. Fa anys, amb Maragall, després amb Montilla i ara amb Mas, es va decidir no posar l'himne a petició de la Generalitat per evitar això", ha declarat.

Bartomeu ha volgut deixar clar que l'entitat que presideix sempre "demanarà" que hi hagi "respecte" per tots els símbols i himnes de la mateixa manera que desitja que hi hagi aquest mateix "respecte" pel seu himne i la seva bandera. Qüestionat per si tem que després de la xiulada a l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei el Barça sigui rebut amb rebuig a alguns camps de futbol de fora de Catalunya, ha afirmat que, quan això havia passat en altres finals, no havia passat res en altres estadis. "M'agrada que ens valorin pel futbol i els resultats que tenim. Vull que ens vegin com un club de futbol català i catalanista", ha afegit.

També ha manifestat que en el conjunt blaugrana es van fer crides abans de la final de la Copa del Rei perquè es respectés l'himne i qualsevol símbol. "Recordo paraules d'algun directiu i vicepresident demanant respecte. Van dir això en mitjans de comunicació, van parlar de respecte. Més enllà no hi vam poder anar. Al final cadascú fa, diu i crida el que més li interessa i convé. Al Barça demanem respecte per tothom i evidentment per la bandera i l'himne".

Alhora, ha manifestat que col·laborarà amb el Comitè Antiviolència per donar tota la informació que ha demanat aquest dilluns relacionada amb dades sobre els fets esdevinguts a la final que es va disputar dissabte.

El màxim dirigent del club català ha insistit que Luis Enrique Martínez seguirà dirigint l'equip la pròxima temporada. "Ho he repetit constantment: té contracte i no tinc dubte que seguirà l'any que ve, i jo també seguiré si em voten", ha apuntat. En aquest sentit, Josep Maria Bartomeu ha negat haver-se precipitat en convocar eleccions, vist com ha acabat la temporada l'equip, que aspira a un altre històric triplet. "Convocar eleccions va ser una solució, i el temps ens ha demostrat que ha estat bona. Convenia asserenar l'ànim de l'entorn i es va aconseguir que tots ens centréssim en el que era important. Els barcelonistes hem demostrat que estem units i anem tots a l'una. I, quan hi hagi campanya, ja ens discutirem i valorarem altres idees i programes", ha manifestat.

Per això, per al president del Barça, la Lliga que acaba de conquerir l'equip és "la Lliga de la unió", alhora que considera el recent títol de Copa del Rei, com "la Copa de Messi". Bartomeu ha assegurat, en qualsevol cas, que no li sorprèn la forma en què està acabant el Barça de Luis Enrique aquesta campanya. "Al principi de temporada, jo pensava i vaig dir que aquest era un equip capacitat per guanyar el triplet", ha revelat el president de l'entitat catalana, que ha matisat, però, que "si al final acaba sent un doblet caldrà felicitar l'equip, perquè haurà fet una temporada sensacional".

Confia, a més, d'aixecar la Lliga de Campions dissabte que ve a Berlín, tot i que s'ha mostrat caut: "Res de celebracions, la Juve té un superequip i primer cal jugar el partit, tot i que és veritat que anem ben preparats".

Sobre el brasiler Alves, el president del Barça ha indicat que al jugador se li ha fet una oferta de renovació de dos anys més un altre d'opcional, que els termes d'aquesta oferta "són els que toquen" i que l'entitat blaugrana segueix disposada a negociar la seva continuïtat malgrat que el jugador va afirmar la setmana passada que té peu i mig fora del club.

stats