Barça

El Barça presenta Ferran mentre esgota la paciència amb Dembélé

S'enceta un mercat hivernal crucial en què el club blaugrana ha de resoldre com poder inscriure l'atacant valencià

4 min
Ferran Torres

BarcelonaFerran Torres és, segons el president Joan Laporta, el fitxatge de la "perseverança". La del futbolista, per venir a Barcelona. I la del Barça, per fitxar-lo, malgrat que encara no el pot inscriure sense excedir el fair play financer. En això està treballant de valent el director de futbol Mateu Alemany, en un mercat hivernal que es preveu mogut amb diverses carpetes per solucionar a l'entitat blaugrana.

Una d'elles, la renovació d'Ousmane Dembélé, que si no amplia el seu vincle amb el Barça, l'entitat blaugrana li buscarà una sortida aquest mateix hivern. "Avui no hi ha cap reunió prevista amb Dembélé. Hi ha hagut contactes amb els agents des de fa cinc mesos. Ells coneixen molt bé quina és la situació del club. Volem que es quedi i fa molt de temps que té una oferta de renovació. Hem tingut molta paciència, l'únic que puc deixar clar és que és una situació que no pot tardar a resoldre's", ha explicat el director de futbol, Mateu Alemany.

De la mateixa manera, l'executiu blaugrana ha dit que amb Ferran s'ha fet "una excepció". "L'hem firmat abans de poder-lo inscriure, això és veritat, però estem treballant amb el convenciment que ho podrem fer abans de diumenge. Respecte a si cal cap incorporació més, dependrà de les sortides que hi puguin haver. Hi estem treballant, però ja hem fet feina per saber quines opcions hi poden haver al mercat". D'altra banda, Alemany ha confirmat que l'altre fitxatge fet aquest mercat d'hivern, Dani Alves, serà inscrit entre avui mateix o demà.

Hi ha una altra via per poder guanyar fair play, que passaria per abraçar-se als diners del fons britànic CVC que fins ara el Barça ha rebutjat. "Ara mateix és una opció que no considerem amb els termes i les condicions que se'ns ha plantejat. No necessitem més endeutament. Van intentar fer-nos un altre plantejament, però tampoc ens va encaixar. En tot cas, seguim oberts a un plantejament d'acord amb les necessitats del Barça. Tal com està plantejada actualment no veiem l'acord amb CVC com una via positiva per al Barça", ha explicat Laporta, volent afirmar amb rotunditat que "el mercat d'hivern no depèn de CVC".

Joan Laporta i Ferran Torres després de l'anunci oficial del fitxatge.

Al president blaugrana també li han preguntat per un futurible fitxatge a l'estiu de Haaland. "Tot és possible si es fa bé. I estem treballant per fer-ho bé. Estic convençut que tot anirà molt bé", ha dit Laporta, que havent-li insistit per la qüestió ha sentenciat que "no parla de jugadors d'altres equips" perquè l'únic que fa "és augmentar el seu valor". I, malgrat que soni poc realista pels problemes amb el fair play, el màxim dirigent blaugrana no ha volgut descartar que tant Morata aquest hivern com Haaland a l'estiu puguin tenir cabuda tots dos al Barça.

Del Manchester City al Barça

Per la seva part, Ferran Torres ha explicat que "està molt tranquil" i que confia que el club el podrà inscriure. El futbolista, que s'està acabant de recuperar d'una fractura al peu, ha afirmat que "la lesió va molt bé". "Estem en els terminis que toquen. Espero ser-hi per a la Supercopa i, fins i tot, una miqueta abans. Estic ja en la fase de preparar-me per tornar a competir".

Per fitxar pel Barça, l'atacant de 21 anys ha hagut d'abandonar un club en estat de gràcia com el Manchester City: "Quan vaig marxar al City ja vaig explicar que voldria tornar a un gran club de la lliga espanyola. I quan el Barça es va interessar per mi no m'ho vaig pensar. M'agraden els reptes i vull tornar el Barça on es mereix", ha dit. Ferran es defineix com a extrem, però defensa que és un davanter "polivalent" si l'entrenador ho requereix. "Amb Guardiola he après moltíssim, torno del City amb molt d'aprenentatge, que em servirà per afrontar millor aquest repte".

Les clàusules del seu fitxatge

Malgrat que no han transcendit les xifres oficials, Torres vestirà de blaugrana després que el Barça i el City hagin pactat un traspàs de 55 milions fixos i una quantitat en variables que podria elevar la xifra fins als 72 milions, més del doble dels que va pagar el club anglès l'estiu del 2020 per endur-se'l del València. Segons ha pogut saber l'ARA, les variables consisteixen en set milions si renova amb el Barça, cinc milions si guanya la Pilota d'Or i cinc milions si guanya la Champions jugant un 60% dels partits (disputant 45 minuts o més per partit). Si el club blaugrana fes calaix amb un futur traspàs del jugador, el City s'emportaria 10 milions sempre que no renovi amb el Barça i la venda sigui superior als 55 milions d'euros.

L'extrem de Foios (Horta Nord) ha marcat 16 gols en 43 partits oficials a les ordres de Pep Guardiola i s'ha convertit en un dels referents de Luis Enrique a la selecció espanyola (22 duels, 12 gols). Les negociacions per incorporar Ferran Torres van evolucionar de manera decisiva a finals de novembre, quan el director de futbol del Barça, Mateu Alemany, i el CEO del club, Ferran Reverter, van fer un viatge llampec a Manchester per negociar amb el City i explorar diverses vies per reforçar l'equip. Amb l'acord tancat amb el jugador –representat per la mateixa agència que Pedri, amb qui s'han fet tractes recentment–, quedava la part de pactar unes condicions satisfactòries per al club d'origen i sostenibles per al de destí. Alemany i Reverter van oferir possibles bescanvis, però el City arrufava el nas amb les opcions que apareixien a la taula de negociació i va optar per demanar només diners. Els citizens van valorar Torres en 70 milions perquè consideren que és un jugador amb projecció, però alhora van mostrar-se oberts a rebaixar el tram fix del preu de traspàs i a flexibilitzar-ne el pagament.

stats