Barça
Esports 30/01/2024

El Barça regala entrades per evitar la deserció a mitja temporada

Les localitats per al partit contra l'Osasuna es podien adquirir a partir de 23 euros, el preu més baix de tot el curs

3 min
Ambient a Montjuïc abans del Barça-Alabès

BarcelonaDissabte es va registrar la segona millor entrada de la temporada a Montjuïc. Feia un mes que els blaugranes no jugaven a casa i es va notar a la graderia: 46.229 espectadors van anar a veure el partit entre el Barça i el Vila-real. Només en el clàssic de Lliga hi havia més gent (50.112). Era el primer enfrontament com a local després de les vacances de Nadal i, ben segur, els Reis d'Orient es van encarregar de fer feliç més d'un barcelonista regalant-li entrades.

Però el partit no va acabar com la gent volia. La derrota traumàtica contra els groguets i l'anunci de Xavi que abandonava el club a l'estiu van deixar molt tocats els ànims dels barcelonistes. Aquest dimecres l'equip torna a jugar a casa i tot convida a pensar que l'ambient a la graderia serà radicalment diferent. Per això el Barça ha donat un cop de timó a la seva política de venda d'entrades, ha rebaixat els preus i ha ofert descomptes addicionals per evitar que, contra l'Osasuna, el Lluís Companys presenti un ambient gèlid.

Xavi demana "la unitat del barcelonisme"

Xavi demanava "la unitat del barcelonisme" a la prèvia i suplicava que l'afició fes costat a l'equip. Però el gener ha estat fatídic per al Barça, que s'ha quedat sense Supercopa ni Copa, i després de perdre contra el Vila-real ha fet un altre pas enrere en la lluita per al títol de Lliga. Per si el context no fos prou depriment, el partit es juga un dimecres a les 7 de la tarda. "Contra un equip que no té tant de cartell, l'horari és infernal", admeten des del club. A banda dels abonats, el ritme de venda d'entrades era molt dolent i el Barça no ha tingut més remei que abaratir les localitats per intentar aturar el cop. "És millor vendre-les a un preu inferior abans que deixar-les sense vendre". Per només 23 euros es pot anar a Montjuïc, el preu més assequible de tota la temporada.

Si normalment les entrades costen entre 69 euros (al gol, segona graderia) i 169 (tribuna principal), contra els navarresos es venen a partir de 39 i fins a 139. Però a aquesta rebaixa s'hi afegeix una promoció extra per als residents a Catalunya: un 40% addicional. Per tant, es pot anar al Barça-Osasuna per només 23 euros. La promoció ha tingut èxit i un dia abans del matx les entrades ja s'han esgotat. A més, la directiva va llançar una promoció extra i els socis d'entre 18 i 30 anys podien aconseguir una localitat de manera gratuïta.

La iniciativa tenia un doble objectiu. A banda de fer remuntar les vendes, evitar que Montjuïc presenti un aspecte fred. Les graderies plenes no només poden tenir un efecte anímic per als jugadors, sinó que també són benvingudes per als patrocinadors: la publicitat en un estadi ple té més valor que en un estadi mig buit.

Més descomptes en els dos partits que el Barça juga a Montjuïc el mes de febrer

Fonts del club expliquen que els descomptes d'aquest dimecres són "excepcionals" i recorden que, pel que fa a pressupost, s'està lleugerament per sota en la previsió d'ingressos per ticketing. Però el cert és que la bonificació del 40% per als residents està activa per als dos pròxims partits, aquest febrer, contra Granada i Getafe. I no descarten modificar els preus a la baixa si, arribats el dia de partit, en queden moltes per vendre. És el risc que es corre si els resultats no acompanyen i l'equip deixa de lluitar definitivament per al títol de Lliga.

stats