El Barça mira el PSG a la cara i s'emporta un empat de París (1-1)

Les blaugranes surten reforçades del partit d'anada de les semifinals de la Champions

Mapi León en el partit contra el PSG

BarcelonaEl Barça va fer la feina a París. Després de l’eliminació històrica de l’Olympique de Lió, el gran campió de les últimes temporades, a mans del PSG, l’equip parisenc era el favorit a les semifinals de la Champions davant el Barça de Lluís Cortés. Però l’equip blaugrana va mirar les seves rivals als ulls i es va endur un gran resultat que li permet somiar amb arribar per segon cop a la final de la principal competició de clubs (1-1). Una final en la qual es trobaran l’equip vencedor del duel entre el Bayern i el Chelsea, que, de moment, cau a favor de l’equip bavarès (2-1).

L’ambient era tens i solemne mentre les jugadores dels dos conjunts sortien pel túnel de vestidors. Conscients que hi havia en joc el pas a la final de la Champions, els dos equips van trepitjar el terreny de joc pensant en intentar imposar el seu estil per endur-se un bon resultat de cara al partit de tornada a l’estadi Johan Cruyff, la setmana vinent. El Barça va fer valer el seu joc, amb un control de la pilota gairebé absolut per moments i aprofitant les imprecisions de l’equip parisenc per crear perill. L’empat deixa el camí lliure a les catalanes per aconseguir una plaça a la final.

Les ocasions no van deixar de succeir-se en un partit elèctric. En els primers instants, van anar a càrrec de l’equip blaugrana. El primer xut a porteria va sortir de les botes de Graham Hansen després de regatejar bona part de la defensa del PSG. La portera xilena Endler, però, va aconseguir aturar-lo, tot i que amb certes dificultats. Amb un xut llunyà, Hermoso també ho va intentar, però va anar massa desviat. Tot i això, la madrilenya no va perdonar poc després. Amb una gran centrada des de la banda dreta de l’àrea, Aitana Bonmatí li va servir en safata de plata el primer gol. L’esclat de ràbia en la celebració demostrava la fam i el convenciment del conjunt català.

Però el conjunt parisenc només va necessitar vuit minuts per retornar la igualtat al marcador. Arran d’un córner i un primer remat que no va trobar porteria, Cook va aprofitar l’avinentesa i, davant de Paños, va retallar distàncies. Les jugades d’estratègia van ser el punt fort de l’equip d’Olivier Echouafni durant tot el partit, de fet. Pocs instants després de la diana de les locals, una falta lateral va crear una nova ocasió de perill que Marta Torrejón va haver de refusar sobre la línia de gol.

El ritme no va disminuir i, abans del descans, tant Hermoso com Pereira i Alexia van intentar tornar a avançar l’equip de Cortés. Els últims minuts van ser trepidants, ja que la local Katoto va cometre dues errades garrafals sola davant Paños, i en l’última acció abans del descans la col·legiada no va assenyalar un penal clar a favor de les blaugranes. Dudek va fer caure Mapi León dins de l’àrea, però l’àrbitra no va veure res.

Errors arbitrals clau

En la segona part, els dos conjunts van pujar encara més la intensitat. En un cos a cos constant, cada pilota semblava clau. Tot i el ritme trepidant, cap dels dos conjunts va aconseguir tenir oportunitats de perill clares com les de la primera part. Per a les blaugranes, les més bones van sortir de les botes d’Alexia. Dos xuts potents i directes de falta van posar contra les cordes la defensa del PSG, que va necessitar una bona actuació d’Endler.

Passaven els minuts i el Barça començava a assentar-se encara més en les proximitats de l'àrea del PSG. Una passada filtrada de Pereira per Alexia, que va assistir Marta Torrejón, escorada, va estar a punt de veure porteria. La catalana, però, va tenir massa dificultats per rematar i Endler va poder atrapar l'esfèrica abans que el xut s'enverinés.

Amb un Barça molt consistent en defensa que intentava reduir al mínim els errors en l’entrega de la pilota i tractava de tu a tu l’equip parisenc, va tornar la polèmica a la gespa de l’estadi Georges Lefèvre. Un altre cop l’àrbitra estava mirant cap a una altra banda quan Irene Paredes va tocar la pilota amb la mà, totalment desenganxada del cos, dins de l’àrea. Les jugadores blaugranes van reclamar amb vehemència el penal, però res a rascar. L’absència de VAR en la competició europea torna a jugar en contra de l’equip català.

Els últims minuts de partit van ser d’anada i tornada. Els dos equips, entre crits i consignes, van intentar exhaurir fins als últims instants les ocasions per millorar el resultat. Amb tot, les catalanes s’enduen un bon resultat de París que les manté vives per al partit de diumenge que ve al Johan Cruyff, en què es decidirà l’eliminatòria.