BARÇA
Esports 17/01/2020

El Barça queda fora de la causa instada per Jaume Roures per un presumpte cas d'espionatge

Un jutge de Barcelona obre judici contra l'expresident Sandro Rosell i dos col·laboradors seus

Ara
1 min
Roures denuncia Rosell per espionatge industrial / PERE VIRGILI

BarcelonaSegons ha comunicat el Barça, el club ha quedat fora de la causa instada per Jaume Roures i l'empresa que presideix, Mediapro, per un presumpte cas d'espionatge quan el club era presidit per Sandro Rosell. El jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona ha acordat el sobreseïment provisional de la causa respecte al Barça, al qual Roures i Mediapro imputaven la seva participació en un delicte continuat contra la intimitat personal, així com un delicte continuat de revelació de secret empresarial i un delicte continuat de furt agreujat.

D'aquesta manera, el club queda fora de la causa, però segons ha informat el periodista SER Catalunya, Jordi Martí, un jutge de Barcelona ha obert judici contra Rosell i dos col·laboradors seus, l'informàtic Robert Cama i Joan Carles Raventós, llavors mà dreta de l'expresident blaugrana a l'empresa Bonus Sport Marketing (BSM). La policia va acreditar en un informe que es van espiar prop de 14.000 correus.

En el comunicat emès pel Barça s'especifica que "el jutjat ha conclòs que el resultat de les diligències d'instrucció practicades no permet sostenir l'existència d'indicis de criminalitat suficients respecte a la participació del club en els fets".

Mediapro haurà de pagar 1,2 milions al Barça

D'altra banda, l'entitat blaugrana també ha anunciat que Mediapro ha sigut condemnada a pagar 1.252.034 milions d'euros al Barça, ja que el jutjat de primera instància número 9 de Barcelona ha desestimat la demanada en reclamació de danys i perjudicis instada per Mediapro contra el club blaugrana el 2018 per presumpte incompliment de contracte de cessió de dret publicitari.

L'import al qual ha sigut condemnat a pagar Mediapro al Barça rau en la reconvenció interposada per l'entitat blaugrana en el marc judicial. Es tracta d'una mena de contrademanda que va fer el club en la seva defensa.

En aquest sentit, la sentència determina que el Barça va recuperar el dret publicitari del concepte en qüestió (l'explotació dels panells televisius que envolten el terreny de joc del Camp Nou) "en temps i forma, de bona fe, de manera lícita, necessària i no per perjudicar Mediapro", segons ha exposat el club blaugrana.

stats