Lliga de campions
Esports 15/12/2022

El Barça ha de forçar la màquina per revifar a la Champions (2-6)

Les blaugranes pateixen en el tram final d'un partit que tenien controlat, però sentencien el pas a quarts de final

Les blaugranes celebrant la diana de Paredes

BarcelonaEl Barça no ha volgut repetir els errors de partits passats (però recents). Contra el Bayern van especular i la derrota va ser dolorosa. Avui, contra el Benfica (2-6), les blaugranes han posat una marxa més i no han esperat que les accions es produïssin per inèrcia, sinó que s'han plantat amb tossuderia a l'àrea portuguesa. Les futbolistes de Jonatan Giráldez han volgut demostrar que han après la lliçó i en poc més de sis minuts han obert la llauna. Aitana Bonmatí, després d'un córner, ha dibuixat una centrada mil·limètrica fins al cap d'Irene Paredes, que ha rematat a plaer des del punt de penal per avançar-se.

Amb el marcador favorable, el Barça no ha pecat de conformisme. Malgrat la pluja a Lisboa, les blaugranes no s'han dissolt en el terreny de joc portuguès i han continuat buscant amb obstinació la porteria de Rute Costa. Però el futbol desplegat no ha tingut la brillantor a què ens té acostumat l'equip ni la contundència de cara a porteria.

El partit s'ha tornat caòtic. La pilota ha volat amunt i avall, sense que cap dels dos equips generés ocasions de perill real. El mig del camp culer no ha aconseguit controlar la pilota, amb imprecisions gens habituals. Tot i el desgavell, la qualitat del Barça ha actuat com una piconadora sobre el Benfica i Clàudia Pina ha ampliat la diferència en el marcador a l'afegit. La de Montcada i Reixac ha assistit, de nou, a la seva cita amb el gol. La jove, que ja ha deixat de banda l'etiqueta de promesa i s'ha consolidat com una killer, ha rebentat la pilota per deixar petrificada Costa.

Aitana Bonmatí durant el partit

Al segon temps, el futbol ha ballat al ritme del Barça. Aitana Bonmatí, que a la primera part no ha gaudit dels seus millors minuts de la temporada, ha sortit decidida del túnel de vestidors. La de Sant Pere de Ribes ha sentenciat una passada magistral de Crnogorcevic des de dins de l'àrea amb un xut creuat que ha superat la portera del conjunt portuguès. Amb la tercera diana al lluminós, el Barça ha respirat.

Sense pressa, però sense pausa, han continuat plantant-se a l'àrea rival amb facilitat. El Benfica ha abaixat els braços, escèptic i frustrat amb el seu joc ineficient, i les jugadores dirigides per Filipa Patão només han pogut ser simples espectadores de la quarta diana catalana. Ana Maria Crnogorcevic, la nineta dels ulls dels aficionats culers, ha signat un autèntic golàs amb una canonada des de dins de l'àrea que ha tornat a deixar amb un pam de nas Costa. Però, quan just s'ha arribat a l'hora de partit, el Benfica ha revifat. Jessica Silva ha posat en el marcador la primera diana del conjunt portuguès aprofitant un error de la defensa i una actuació de Sandra Paños poc resolutiva sota pals, malgrat estirar-se i volar per intentar interceptar la pilota.

Errors que es poden pagar cars

El Barça s'ha destarotat amb la contraofensiva portuguesa i Rölfo, que no ha mesurat bé, ha provocat penal sobre Lacasse. Nycole Raysla s'ha apoderat de la pilota per col·locar-se des dels onze metres, però la davantera ha xutat massa tou i Paños ha endevinat a la perfecció la direcció. Però la bogeria ha tornat a imperar. Les blaugranes s'han tornat a desconnectar en defensa i, malgrat el gol en pròpia porteria d'Ana Seiça que sumava el cinquè en el compte culer, el conjunt local ha tornat a aprofitar les noves febleses de les catalanes. Ni Mapi ni Marta Torrejón han aconseguit aturar Lacasse, que al 81 ha tornat a escurçar distàncies. Mariona Caldentey ha arrodonit el marcador al 90 amb un gol des de l'àrea petita.

Malgrat el bon resultat (2-6) i la victòria contundent, el Barça deixa un regust amarg contra el Benfica. Uns darrers minuts incoherents han evidenciat que són humanes i cometen errors que, en altres escenaris, es poden pagar molt cars. Però de moment l'equip torna a Barcelona amb el bitllet per a quarts de final de la Champions a la butxaca.