El Barça tanca el fitxatge d'un dels millors migcampistes d'Europa

Ilkay Gündogan serà, després d'Iñigo Martínez, la segona incorporació de l'equip blaugrana

3 min
Pep Guardiola felicitant Ilkay Gündogan en un partit del City contra el Swansea. 



BarcelonaEl Barça ha aconseguit el sí d'Ilkay Gündogan per reforçar la plantilla de cara a la pròxima temporada. I no és cosa menor: el migcampista alemany ve de guanyar la Premier League, la copa anglesa i la Champions amb el Manchester City de Guardiola. Peça imprescindible i capità del conjunt citizen en el millor exercici de la seva història, ha decidit canviar d'aires aquest estiu i iniciar una nova aventura esportiva i personal a Barcelona, una ciutat que l'encisa des de fa anys. Gündogan, que a l'octubre farà 33 anys, tenia una proposta per allargar un curs més la seva estada a Anglaterra, però finalment s'ha decantat per acceptar l'acord per tres temporades (l'última, opcional) que el Barça, que no haurà de pagar traspàs (però sí prima de fitxatge), li ha posat a sobre de la taula.

No són les quantitats econòmiques de l'oferta les que han fet ballar el cap del que serà el segon fitxatge blaugrana 2023/24. Tampoc l'ha fet patir la possibilitat d'haver de lluitar per una plaça a l'alineació amb joves tan ben preparats com Frenkie de Jong, Pedri o Gavi. El que ha posat nerviós Gündogan és el mateix que va dissuadir Leo Messi del somni de tornar al Barça. L'alemany, igual que el crac argentí, pateix pel límit salarial blaugrana, que estarà excedit durant tot l'estiu per la falta de solucions patrimonials a curt termini (palanques) i l'horitzó incert que suposa l'exili a Montjuïc.

A diferència de Messi, però, el fins ara deixeble de Guardiola sí que acceptarà les garanties que Mateu Alemany li dona per ser inscrit a la Lliga. La solució que planteja l'executiu mallorquí, que ha viatjat a Alemanya per segellar l'acord segons ha avançat Jijantes, és que si no hi ha moviments de sortida que puguin facilitar el seu registre a la competició oficial, Gündogan rebrà una compensació econòmica i podrà gestionar el seu futur amb un altre club.

Amb l'alemany, la història d'amor en clau Barça ve de lluny. De quan jugava amb el Borussia Dortmund, de fet. En aquell moment, l'entitat tenia tancada la seva arribada l'estiu del 2015, després de tocar el cel a la final de la Champions de Berlín, però Luis Enrique Martínez va frenar-la perquè preferia incorporar Arda Turan en aquella posició. Ara, després que el futbolista s'hagi convertit en un referent a la Premier, Xavi Hernández ha tingut un paper crucial per convèncer-lo. L'egarenc hi ha parlat diverses vegades els últims mesos per convertir-lo en el migcampista creatiu amb arribada que alliberi Pedri de ser l'únic de la plantilla capaç de complir aquesta funció.

Revisió mèdica a distància per a Gündogan

Que el fitxatge de Gündogan està en la recta final no només es demostra amb el viatge d'Alemany a terres alemanyes i amb l'optimisme que transmeten a l'ARA fonts de la negociació. Aquest diari també ha pogut confirmar que el jugador s'ha sotmès a un examen mèdic monitorat des dels serveis mèdics del Barça per comprovar el seu estat físic. Sobretot, de com ha evolucionat de la compressió de vèrtebra que el va tenir més d'un any de baixa quan jugava al Dortmund i del trencament al lligament creuat del genoll que va patir el 2017. Aquesta temporada l'alemany, a qui Xavi veu capacitat per jugar a totes les posicions del mig del camp, ha jugat 47 partits oficials amb el City i ha marcat 11 gols. Números de titular indiscutible per a un dels millors creadors de joc del continent.

"Fa temps que intentem reforçar-nos i el mercat està responent bé. Això és tot el que puc dir. La gent té ganes de venir al Barça. Us puc garantir que, a aquestes altures, jugadors de primer nivell mundial prioritzen venir al Barça", ha declarat Joan Laporta aquest dimecres a la tarda en un acte institucional. Cap referència explícita a Gündogan, però sí implícita.

stats