Esports 07/05/2021

El Barça, a la caça d'una victòria de doble tall

Els de Koeman dormiran líders de la Lliga si superen l'Atlètic de Madrid al Camp Nou

2 min
Griezmann i Messi, celebrant el gol del francès al camp del València

BarcelonaLa Lliga arriba a la jornada clau. Per culpa de la inesperada derrota de dijous passat al compromís ajornat contra el Granada al Camp Nou (1-2), el Barça va veure passar l’ocasió de posar-se líder en solitari del campionat i va perdre el privilegi de dependre de si mateix per aixecar el títol. Abans d’aquella desfeta, el partit d'aquest dissabte amb l’Atlètic de Madrid (16.15 h, Movistar LaLiga) ja era una cita del tot vinculant per a les aspiracions dels blaugranes. Però ara, amb els matalassers dos punts per davant a la classificació a falta de 12 per disputar-se, la victòria és una condició quasi imprescindible perquè els de Ronald Koeman segueixin amb opcions reals de doblet.

Tres punts els serviran per superar els homes de Cholo Simeone, però de retruc podrien ajudar el Reial Madrid a situar-se al capdavant de la taula. L’errada imperdonable de la setmana passada contra el Granada presenta aquesta lectura perversa. Si el Barça guanya l’Atlètic de Madrid s’estarà fent un favor a si mateix, però també a l’equip de Zinedine Zidane, que si fa els deures demà contra el Sevilla a Valdebebas només s’haurà de preocupar dels seus resultats per reeditar el títol. Quatre dies després de l’eliminació europea, els blancs podrien consolar-se gràcies a l’average positiu que van aconseguir als clàssics. Tenen més vides que un gat.

El Barça ha tingut aquest any problemes per superar els equips de primer nivell. A la Champions, el PSG i el Juventus li van passar per sobre a casa. I a la Lliga, va perdre els dos partits amb el Madrid i també contra l’Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano. Per tant, per continuar amb les opcions intactes a la competició estatal, els culers estan obligats a reaccionar a aquesta mala dinàmica. Amb tot, l’estadística contra Simeone al Camp Nou els beneficia, ja que el tècnic argentí mai ha aconseguit guanyar de visita a Arístides Maillol. “Sempre hi ha una primera vegada”, va desafiar el Cholo a la prèvia del duel.

Koeman, de nou a la llotja

Per la seva banda, Koeman, que haurà de seguir el partit des de la llotja perquè el TAD tampoc el va perdonar per titllar de “personatge” el col·legiat del Barça-Granada, es va esforçar per treure-li connotació definitiva al matx: “Serà important, però no decisiu, ja que encara quedaran tres jornades en què poden passar moltes coses”. El tècnic neerlandès va instar els seus jugadors a ser “agressius sense pilota” per imposar-se a un Atlètic al qual veu d’estil “diferent” tot i que també jugui últimament amb tres centrals i dos carrilers.

S’espera que Koeman repeteixi sistema i no faci gaires canvis en relació al triomf de diumenge passat a Mestalla contra el València (2-3). Com a molt perilla la titularitat d’Araujo a la línia de marcadors. L’entrenador recupera Martin Braithwaite i té amenaçats de sanció Mingueza, Messi, Griezmann i De Jong.

stats