Ciclisme
Esports 30/01/2013

L'audiència del TAS sobre la categoria del Katiuixa se celebrarà el dia 8 de febrer

El ciclista català Joaquim Rodríguez, número 1 del món l'any passat, fitxarà per un equip WorldTour si el tribunal suís no fa retornar la primera categoria a Katiuixa

Albert Rabadan
2 min
Presentació de l'equip Katiuixa 2013

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat aquest dimecres les dates de les audiències que se celebraran els pròxims mesos, entre les quals es troba la que que enfronta la direcció de l'equip ciclista Katiuixa i la Unió Ciclista Internacional (UCI). El divendres 8 de febrer, l'equip rus haurà de defensar a Lausana (Suïssa) que la Comissió de Llicències de l'organisme dirigit per Pat McQuaid no tenia motius per retirar-li la llicència WorldTour, la de primera categoria. Atès que l'equip superava amb escreig el criteri esportiu, l'exclusió només podia ser per motius "econòmics, administratius o ètics", que segons l'equip ja han estat corregits.

Katiuixa ha començat la temporada amb una llicència continental professional, que només li permet la participació a les grans proves si rep una invitació de l'organització. És per això que Joaquim Rodríguez, que espera que el TAS anunciï la seva decisió per poder trencar el seu contracte, fitxarà per un gran equip si el conjunt que enguany dirigeix Viatxeslav Ekimov no pot recuperar la seva plaça al WorldTour. En una entrevista a la web especialitzada Biciciclismo.com des de San Luis (Argentina), el català explica que té almenys dues opcions obertes, però que no amb totes tindria la possibilitat d'endur-se amb ell als seus companys Alberto Losada i Xavier Florencio.

Mentrestant, el Purito ha debutat al Tour de San Luis, en què no s'ha involucrat en la lluita per la general i ha acabat el 55è a 26 minuts del guanyador, el local Dani Díaz (San Luis Somos Todos). El català competirà un sol dia a la Challenge de Mallorca abans de tornar al Tour d'Oman.

stats