Jocs Olímpics Rio
Esports 06/07/2016

Rússia convoca 68 atletes pels Jocs de Rio a l'espera d'un recurs salvador del TAS

Un acord entre el Comitè Olímpic rus, els atletes i la Federació Internacional d'Atletisme vol esgotar totes les opcions per aconseguir enviar els seus atletes als Jocs Olímpics

Efe
2 min
Rússia no boicotejarà els Jocs de Rio

BarcelonaEl Comitè Olímpic rus, la Federació Internacional d'Atletisme i 68 atletes russos han arribat a un acord per designar el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) com a últim graó per resoldre la seva disputa per aconseguir participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, que comencen d'aquí a menys d'un mes. El TAS ha informat en un comunicat que les parts implicades s'han posat d'acord per engegar un procediment que hauria d'acabar com a molt tard el dia 21, encara amb marge per preparar el viatge a Rio.

Els atletes russos van quedar fora dels Jocs a causa dels casos de dopatge –especialment, per meldoni– sistemàtics que s'han anat detectant en els últims mesos i que han afectat esportistes tan importants com a la tenista Maria Xaràpova. La sanció va ser imposada per l'Assossiació Internacional de Federacions Atlètiques (IAAF) el novembre de l'any 2015 i confirmada el 17 de juny. Segons la IAAF, la Federació Russa i, per tant, els seus esportistes van faltar a la norma 22.1 del seu reglament. La norma contempla que els esportistes que pertanyen a federacions suspeses no poden ser escollits per participar en competicions.

Amb aquesta reclamació els 68 esportistes i el Comitè Olímpic rus demanen que es revisi la validesa de la norma de la IAAF i que ordeni que l'única norma que reguli o no la participació dels esportistes sigui la normativa antidopatge i els criteris de classificació.

Entre els esportistes afectats per la sanció hi ha primeres espases de l'atletisme com la doble campiona olímpica Ielena Issinbàieva. La saltadora de perxa, que ocupa un alt càrrec de l'exèrcit rus, havia obtingut la millor marca de l'any en el campionat de Rússia i esperava guanyar l'or pels tercers Jocs consecutius. Issinbàieva, com altres atletes russos, no s'ha vist afectada per les acusacions de dopatge, i per aquest motiu ha demanat a títol personal la seva inscripció als Jocs a la IAAF, tal com si que ha permès el Comitè Olímpic Internacional (COI). A priori, el cas de la perxista no ha de fer modificar el raonament de la IAAF, al contrari, per exemple, del de l'atleta Iulia Stepanovaté la intenció de competir a títol personal bandera olímpica

stats