FUTBOL
Esports 15/06/2019

Assaltar cases de futbolistes mentre juguen: almenys 12 casos en l'últim any

Tres dels jugadors són del Barça: Gerard Piqué, Jordi Alba i Kevin-Prince Boateng

Efe
3 min
Morata, durant un entrenament amb Espanya. Ell és l'últim jugador al que els lladres han entrat a robar a casa seva mentre jugava

MadridDotze futbolistes d'equips de la Lliga han sigut en l'últim any víctimes de robatoris a casa seva mentre jugaven un partit. Un llaminer 'negoci' per als lladres que aconsegueixen fugir amb el seu preuat botí: joies i rellotges valorats en fins a 500.000 euros, com ha transcendit en algun cas.

En aquest particular equip d'onze jugadors hi ha tres víctimes que juguen al Barça, tres al València, dues al Betis, dues al Reial Madrid, una altra al Vila-real i una altra a l'Atlètic de Madrid. Segurament són més d'onze habitatges de jugadors els que han sigut assaltats en els últims dotze mesos, però no tots els casos surten a la llum. La majoria dels que s'han conegut tenen en comú l'absència del futbolista en el moment del robatori, bé perquè estava disputant un partit o estava concentrat amb el seu equip.

Tot i que en el 'modus operandi' dels lladres hi ha coincidències, com ara triar el moment del partit per entrar a la casa o accedir-hi pel mètode de l'escalament, els investigadors no creuen que es tracti d'una única banda. Habitatges de luxe moltes d'ells, situats en exquisides urbanitzacions vigilades i quasi blindades, les cases dels futbolistes més ben pagats sembla que són una temptació a la qual els delinqüents no poden resistir-se, ja que, pel contingut del botí –quan ha transcendit, esclar–, a l'interior hi guarden objectes de gran valor. I a l'exterior, cotxes als quals la gent normal mai podrà aspirar.

Ja a finals del 2016 va saltar als mitjans que l'exjugador Luís Figo, que va vestir la samarreta blaugrana primer i la blanca després, havia patit un robatori a l'habitatge que tenia a la zona del parc del Conde de Orgaz de Madrid. Era la segona vegada que li robaven, encara que en la primera, el 2003, la policia va recuperar els objectes robats i va detenir els lladres. En el robatori del 2016 es van emportar joies i rellotges valorats en mig milió d'euros.

Centrats ja en l'últim any, el juny del 2018 la casa a Esplugues de Llobregat de la parella formada pel jugador del Barça Gerard Piqué i la cantant Shakira va ser assaltada per una banda que mesos després va ser desarticulada per la policia. La parella no era a casa perquè Shakira oferia un concert, però sí els pares del jugador, que estaven dormint.

Des d'aquesta data i fins avui, els lladres han entrat als habitatges del també blaugrana Jordi Alba mentre estava concentrat a Milà amb el seu equip (el novembre del 2018) o a la del seu company Kevin-Prince Boateng (aquest febrer) just el dia en què el tècnic va decidir fer-lo sortir a la gespa com a titular. Uns 300.000 euros en joies, diu la premsa, es van emportar els lladres de la casa de Boateng, a més de diners en efectiu. No va transcendir el botí que aquest mateix mes van aconseguir els delinqüents en l'habitatge de Karim Benzema mentre el jugador francès era a l'estadi Santiago Bernabéu per disputar un clàssic.

L'abril va ser un mes negre per als futbolistes i lucratiu per als lladres. Els jugadors del Betis Joaquín Sánchez i William Carvalho no podien ni sospitar que, mentre jugaven el derbi amb el Sevilla, van intentar robar a les seves cases de Mairena de Aljarafe i Camas. Un altre derbi es disputava en aquestes mateixes dates: el del València i el Vila-real. I les cases de tres jugadors –Garay i Gabriel Paulista, del primer equip, i de Funes Mori, del segon– van ser objecte de desig dels lladres en aquest moment. Després es va saber que també aquest dia van ser sorpresos els delinqüents a la casa del valencianista Geoffrey Kondogbia. Tot sembla indicar que es tracta de la mateixa banda, ja que els habitatges són a la mateixa urbanització. Rellotges i joies van ser els objectes que li van robar a Álvaro Morata, jugador de l'Atlètic de Madrid, mentre estava convocat amb la selecció espanyola pel partit contra les illes Fèroe. el partit entre Es

L'última víctima coneguda ha sigut el jugador del Reial Madrid Lucas Vázquez. Els fets es van produir la setmana passada, mentre el jugador i la seva família es trobaven a les Illes Balears. Els lladres van entrar a la casa del gallec i van endur-se objectes de gran valor econòmic i sentimental.

stats