Esports 31/07/2019

Arthur se suma a la moda de tornar abans als entrenaments

El brasiler retalla uns dies les seves vacances per lluitar per un lloc a l'onze

Xavi Hernández Navarro
2 min
Arthur: "Sé que em vaig equivocar anant a la l'aniversari de Neymar"

BarcelonaTot i que tenia vacances fins al 4 d’agost per haver jugat -i guanyat- la Copa Amèrica amb el Brasil, Arthur Melo ha decidit avançar la tornada als entrenaments. El de Goiânia se sumarà a la doble sessió prevista per avui a Sant Joan Despí i arribarà amb un mínim de rodatge al Trofeu Joan Gamper i a la gira americana de la setmana que ve, on els blaugranes s’enfrontaran dues vegades al Nàpols. Ha tingut pressa per posar-se a les ordres d’Ernesto Valverde, que ara mateix pot triar i remenar a l’hora de formar un mig del camp amb tres jugadors: un migcentre i dos interiors. En relació amb la plantilla de la temporada passada, hi ha una cara nova i una readaptació que fan augmentar considerablement la competència. El nouvingut és Frenkie de Jong, que va costar una milionada i amenaça l’estatus d’homes importants com Ivan Rakitic, mentre que la revisió de funcions respon al nom de Sergi Roberto, a qui el Txingurri vol alliberar de la posició de lateral dret. Per tant, si no hi ha sortides abans del 31 d’agost, hi haurà cops i empentes per aconseguir un lloc a la sala de màquines culer. I Arthur ho sap.

El brasiler també és conscient que no va rendir a un gran nivell al tram decisiu del curs passat. Després de causar sensació en les seves primeres aparicions -el debut continental davant el Tottenham va ser de traca-, va anar perdent influència en el joc, també per culpa d’uns problemes al pubis que li van fer la guitza durant molts mesos. Així, ara que està recuperat, com bé va demostrar a la Copa Amèrica, on va jugar complets la majoria de partits, vol aprofitar l’avinentesa per no perdre punts amb vista a una titularitat que, en cas d’estar al 100%, ja no tindria tan assegurada. I és que enguany la plantilla té De Jong, que també domina el joc posicional i gasta una precisió cartesiana en les passades.

Wagué, dotze dies de vacances

La moda de retallar vacances no és nova. Messi i Ter Stegen la van seguir en el seu moment i Luis Suárez també ho ha fet enguany: ja va treballar ahir a la ciutat esportiva. Però el parèntesi més curt ha sigut el de Moussa Wagué, que va jugar la final de la Copa d’Àfrica fa 13 dies i ja és a les ordres de Valverde. El senegalès tindrà fitxa del primer equip i es repartirà la posició de lateral dret amb Nélson Semedo.

stats