JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Esports 10/02/2018

Arriba el moment de Queralt Castellet

La sabadellenca debuta dilluns a la matinada als Jocs d'Hivern

Efe
2 min
Queralt Castellet, amb la medalla de plata del Mundial / STANKO GRUDEN / GETTY IMAGES

BarcelonaQueralt Castellet, subcampiona mundial de migtub ('halfpipe') el 2015, inicia la seva participació als Jocs d'Hivern de Pyeongchang. La sabadellenca és la primera integrant de la delegació estatal amb opcions de medalla que competirà a la competició, ja que la seva prova, al Phoenix Park, arrenca aquest dilluns a la matinada amb la qualificació, un dia abans de la final que decideix el podi. Queralt, nascuda fa 28 anys a Sabadell i que afronta els seus quarts Jocs Olímpics, ve de guanyar, el 13 de gener, just abans de viatjar a Corea del Sud, la prova de la Copa del Món disputada a Snowmass (Estats Units). Va tornar a pujar a dalt de tot del podi en una prova d'aquesta competició, des que guanyés per última vegada, fa més de sis anys –el novembre del 2011–, a Saas-Fee (Suïssa).

Tot just al cap d'una setmana, Castellet tornava a pujar al podi a Laax (Suïssa), on va acabar tercera una prova en què es va imposar Jiayu Liu, una de les xineses que sortiran entre les favorites de la prova olímpica de Pyeongchang. Després d'uns anys complicats en què, entre altres contratemps, va haver de superar la mort de qui era el seu tècnic i parella, el neozelandès Ben Jolly, Queralt és davant del que pot ser, finalment, el gran moment de la seva carrera esportiva.

El seu tècnic, l'australià Benjamin Bright –que en una entrevista a l'agència Efe la va definir com a "diferent, única i especial"–, sap el que té entre mans: va dirigir la seva germana Torà en la conquesta de l'or i la plata en aquesta disciplina que va guanyar en els Jocs de Vancouver 2010 (Canadà) i Sotxi 2014 (Rússia). La teòrica gran favorita serà la jove nord-americana Chloe Kim. Kim encapçala, per davant de Liu i d'una altra xinesa, Xuetong Cai, la Copa del Món de la disciplina, en què Queralt –que tot just arribar a Corea va indicar a l'agència Efe que "no" signaria un bronze, perquè vol "guanyar"– és quarta.

Aquest dilluns es decidirà, després de dues rondes, la dotzena d'esportistes que lluitaran dimarts per la glòria, entre les quals també aspiren a ser-hi les japoneses Seine Tomita i Hikaru Oe, i les nord-americanes Kelly Clark i Maddie Mastro. Queralt està amb confiança, relaxada i contenta. "Ahir i avui hem entrenat al 'pipe' i m'hi he sentit molt a gust. Està superbé. Li han hagut de fer unes millores a les parets i al pla", ha explicat a l'agència Efe la campiona catalana aquest dissabte a Corea.

"Abans de venir aquí, he entrenat a pistes molt semblants, a Laax (Suïssa) i a Kitzsteinhorn (Àustria). Hem fet uns entrenaments molt bons. Va ser una bona idea sortir de la Vila i instal·lar-nos a prop del lloc de competició. La veritat és que estem molt més bé. Estic molt animada i molt contenta. Tenia moltes ganes de ser aquí", ha explicat a l'agència Efe la sabadellenca, ambiciosa.

stats