FUTBOL - PRIMERA DIVISIÓ
Esports 17/01/2016

Per aprovar a la segona volta cal complir fora de casa

L’Espanyol busca a Getafe guanyar a domicili tres mesos després

Roger Requena
3 min
El tècnic romanès Constantin Galca, durant un partit a l’estadi de l’Espanyol contra el Llevant a la Copa del Rei.

BarcelonaSuperada la desgastadora trilogia de derbis contra el Barça, l’Espanyol comença avui a Getafe (18.15 h, Canal+ Liga) una segona volta en què la Lliga queda com a únic focus d’atenció per centrar les mirades. Dinou partits per salvar el curs de manera digna. A l’equador del torneig de la regularitat, els sis punts de marge sobre el descens són una lleugera comoditat, però no permeten relaxacions en un equip que pateix sempre que s’allunya de Cornellà.

Avui es compleixen tres mesos exactes de l’últim triomf a domicili, al Benito Villamarín contra el Betis. Abans, a més, només s’havia aconseguit guanyar a Anoeta. L’actual tècnic, Constantin Galca, per tant, buscarà al Coliseum Alfonso Pérez sumar la seva primera victòria com a visitant després d’acumular tres derrotes en les tres sortides que ha dirigit. Per això, els seus homes hauran de posar en pràctica alguns canvis en facetes que no han pogut desenvolupar en els derbis, com ara la sortida des de darrere i un degoteig més constant d’ocasions. Els 17 gols a favor en la primera volta -és el cinquè pitjor equip de la competició en aquest registre- així ho exigeixen.

“Els jugadors estan bé, amb molta gana”, va afirmar ahir Constantin Galca, conscient de la importància de tornar a sumar de tres en tres “per al futur de l’equip i la seva confiança”. El del Getafe sembla un camp propici, ja que és el més buit -pel que fa a percentatge d’assistència- de Primera, ja que només l’omplen un 35% dels aficionats de mitjana. A més, els espanyolistes hi han puntuat en vuit de les últimes deu visites. Aquest any, però, els de Fran Escribá no són un conjunt senzill a casa, ja que només han perdut dos dels deu partits disputats, contra el Granada i el Barça.

El marge de creixement pel que fa a sensacions dels de Galca fora de casa és considerable. Ho va corroborar divendres Joan Jordán, que va reconèixer que l’Espanyol “no ho va fer bé” a Eibar, en un partit en què els va faltar “guanyar tots els duels, tenir intensitat i crear ocasions”. L’Espanyol també ha de millorar en els resultats, ja que és l’equip amb més derrotes com a visitant -8- de tota la Lliga.

Galca espera reforços

Amb Chen Yansheng altre cop a Barcelona -el xinès torna avui a Barcelona per tancar la compravenda del 56% de les accions del club-, Galca confia que en els pròxims dies hi hagi moviments d’entrada i sortida que puguin donar un altre aire a la plantilla. “Tenim una plantilla àmplia, és lògic que hi hagi moviments, ja que hi ha jugadors que han jugat poc”, va confirmar el tècnic.

El d’avui serà el primer dels sis desplaçaments contra equips modestos que afrontarà l’Espanyol a la segona volta -els altres són l’Sporting, el Granada, el Màlaga, el Llevant i el Las Palmas-, sis partits en què haurà d’intentar sumar si vol tancar el curs amb bona nota i sense haver de patir fins al final. Abans, però, haurà d’afrontar difícils proves com els desplaçaments als camps del Madrid i el València o la visita del Vila-real. “Hi ha pressió, perquè després ens vénen partits complicats, però el més important és el de Getafe”, va reconèixer l’entrenador romanès. Una nova volta que marcarà els objectius blanc-i-blaus.

stats