Barça

Ansu Fati continua al Barça "per menys de la meitat" del que li pagaven a la Premier

El davanter hispanoguineà escenifica una renovació clau per al club blaugrana

3 min
Rafa Yuste, Joan Laporta, Ansu Fati i Mateu Alemany a l'acte de renovació del davanter del Barça.

BarcelonaLa principal esperança de futur del Barça, Ansu Fati, va signar tot just després del partit contra el Dinamo de Kíev la seva renovació fins al 2027 amb el club que l’ha vist créixer fins a arribar al futbol d'elit. L’entitat blaugrana s’assegura el futur de l'atacant hispanoguineà amb un acord de llarga durada que preveu una millora substancial de les seves condicions –a l’altura del seu valor de mercat, que s’ha ressentit molt poc dels deu mesos de lesió– i una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros, la mateixa xifra amb què la setmana passada es va rubricar la renovació de Pedri. L’acord s'ha escenificat aquest dijous al migdia en un acte oficiat pel president Joan Laporta.

"Sempre ha sigut el meu somni, jugar al Barça. Estic content de seguir aquí uns quants anys més. Seguiré treballant per millorar. És un somni que se'm posi al mateix sac que Puyol, Iniesta o Messi [en un vídeo commemoratiu]. Però jo no estic al seu nivell. Encara no he fet res", va dir, humil, Ansu Fati, que en l'acte ha estat acompanyat per la seva família al complet, els executius clau en la renovació i el vicepresident Eduard Romeu, que ha vetllat per la sostenibilitat econòmica de l'acord. El davanter veurà millorats els seus ingressos, però des del club li agraeixen que no hagi escoltat altres ofertes més elevades. De fet, ell mateix ja va deixar clar al seu agent que només volia continuar al Barça: "Sempre li vaig dir al Jorge [Mendes] que la meva primera opció era seguir aquí". El representant portuguès, per cert, va ser a l'acte a Barcelona després d'haver rebutjat propostes importants d'equips com el Liverpool o el Manchester United, tal com va informar l'ARA fa dos dies.

Ansu Fati posant amb la seva família després de renovar amb el Barça.

Aquest interès és el que, segons el director de futbol, Mateu Alemany, convertia les renovacions d'Ansu i Pedri en "prioritats alfa" després d'un estiu marcat per la sortida de Leo Messi i malgrat el context d'estalvi salarial que s'imposa al Barça –hi ha compromesa una rebaixa d'un 24% al pressupost 21/22–. "Són dos jugadors que ja són estrelles. Figuren, sens dubte, entre els millors del continent en categoria sub-20 i acabaven contracte l'estiu que ve, de manera que era molt urgent assegurar-nos la seva continuïtat. Pel que fa a l'estalvi salarial, hi seguim treballant", va afegir Alemany, que fins i tot va explicar que Fati ha signat una ampliació "per menys de la meitat" del que li pagaven altres clubs que havien preguntat per ell. S'ha de dir, al mateix temps, que l'acord amb l'hispanoguineà és ascendent a mesura que els números del Barça millorin i el seu rendiment segueixi evolucionant com promet.

Ansu, a qui no li pesa el 10 de Messi –"No hi penso gaire, és només una motivació més", diu– és un pal de paller per a l'equip que el president Laporta vol construir de cara a les pròximes temporades. "És important, el referent d'equip. El club està per sobre de les individualitats. I tenim informes que ens diuen que els patrocinadors valoren molt aquest posicionament", va dir Laporta, que va posar veu, juntament amb el vicepresident Yuste, al somni de "tornar a fer una alineació amb onze jugadors de La Masia". El mandatari també va insta Ansu, en to de broma, a marcar un gol al clàssic de diumenge "per celebrar la renovació". Laporta és optimista de cara al matx amb el Madrid: "Tinc bones sensacions i animo a la gent a venir a l'estadi, perquè veurem un gran espectacle". El jove davanter va agregar: "Jugar un clàssic sempre és una motivació. El Madrid és el nostre gran rival. Sempre cal estar preparat per als grans partits. Ho donarem tot per guanyar".

Negociacions per a l'aval en marxa

Més enllà d'Ansu Fati, a la roda de premsa van aparèixer altres temes que Laporta va contestar sense embuts. Sobre la renegociació de l'aval de la junta, va confirmar que hi ha converses obertes amb el govern estatal per flexibilitzar la llei: "El 15% del pressupost és desproporcionat i discriminatori". I en relació a l'Espai Barça, que aquest cap de setmana s'ha de votar a l'assemblea, va respondre a l'alcaldessa de Sant Joan Despí, que fa poc va posar pegues a una possible ampliació del Johan Cruyff: "Respecto molt la seva opinió, però el que estem demanant és posar-hi 40.000 persones. Si no pot ser, tenim altres alternatives, com per exemple anar a Montjuïc o seguir jugant al Camp Nou mentre hi durin les obres".

stats