París-Niça
Esports 06/03/2013

Andrew Talansky agafa el lideratge de la París-Niça després d'una jornada competida

Un port de segona categoria i la pluja han marcat la tercera etapa de la cursa ciclista francesa, guanyada pel prometedor nord-americà de l'equip Garmin-Sharp en un grup reduït

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaLa París-Niça ha començat a definir la seva classificació general en l'etapa d'aquest dimecres, acabada a la localitat de Brioude i en què s'ha imposat Andrew Talansky (Garmin-Sharp). El nord-americà, de 24 anys, també agafa un mallot de líder que ja ha passat per quatre esquenes diferents en quatre dies.

Els ciclistes havien de superar un port de segona categoria dins els últims 20 km, i en les seves rampes el líder Elia Viviani (Cannondale) i la resta d'esprintadors s'han deixat totes les seves opcions de victòria. Astana, amb l'últim vencedor de la Lieja Maxim Iglinskiy ha volgut trencar el grup amb diversos atacs, però finalment el desenllaç l'ha marcat un descens sota la pluja.

Un grup de set unitats amb dos Sky (Porte i David López), Bardet, Malacarne, Talansky, Grivko i el basc Gorka Izagirre ha aconseguit destacar-se i han mantingut una mínima distància respecte el pilot en els darrers quilòmetres per a poder-se jugar el triomf a l'esprint, en què Talansky ha demostrat ser el més fort.

París-Niça, classificació general després de la tercera etapa:

1r Andrew Talansky (Garmin-Sharp) 14h 39' 36"

2n Andriy Grivko (Astana) a 3"

3r Davide Malacarne (Europcar) a 3"

4t Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) a 4"

5è Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi) a 5"

(...) 17è Alberto Losada (Katiuixa) a 16"

35è Xavier Florencio (Katiuixa) a 1' 11"

stats