Futbol
Esports 02/06/2021

Ancelotti: "L'única cosa que canvia al Reial Madrid són els entrenadors"

El tècnic comença la seva segona etapa al Bernabéu fent broma amb els periodistes

2 min
Carlo Ancelotti i Florentino Pérez

BarcelonaCarlo Ancelotti ha signat el contracte amb el Reial Madrid i ha fet la seva primera roda de premsa com a tècnic blanc. Un acte extens on, fidel al seu tarannà, ha esquivat qualsevol polèmica i on fins i tot ha tingut temps per fer broma amb els periodistes. "M'he adonat que sempre sou els mateixos. Aquí, l'única cosa que canvia són els entrenadors", ha dit l'italià, que estrena la seva segona etapa a Chamartín després d'estar-s'hi dos anys (2013-2015) i que s'ha compromès per a les tres properes temporades. "No soc el mateix de fa sis anys, tinc més experiència, per a les coses bones i les dolentes".

Carletto, com el coneixen al món del futbol, pren el relleu de Zidane, que va abandonar el Madrid a causa de les discrepàncies amb Florentino Pérez. "D'això no en vull parlar perquè no sé la relació personal de Zizou amb el president. Només puc dir que quan el Madrid em va trucar, no vaig tenir cap dubte", ha dit Ancelotti, que ha demanat "respecte" per a ell i per als jugadors de cara a la temporada vinent. 

Zero polèmiques

A l'entrenador italià no li agrada entrar en polèmiques. Al contrari, prefereix repartir elogis i s'ho fa venir bé per capgirar les preguntes compromeses. Per exemple, quan li retreuen que era la cinquena opció de Florentino (per darrere d'Allegri, Conte, Pochettino i Raúl), diu que són "grans entrenadors" i que és "bonic que el comparin" amb ells. De Cristiano diu que l'admira però que no parla de jugadors "d'altres clubs". D'Hazard, que és "un jugador top" i que si no ha triomfat encara "és per les lesions". I de Sergio Ramos, que acaba contracte aquest estiu, s'ha limitat a dir-ne meravelles parlant de records del passat i s'ha espolsat les puces dient que ja "parlaran" amb el capità madridista.

Ancelotti ha confessat que només ha conversat "una estoneta" amb el president Florentino, però que s'hi asseurà a treballar aviat per preparar la temporada vinent. En qualsevol cas, sí que ha deixat clar que l'objectiu ha de ser lluitar "per tots els títols amb un futbol intens i espectacular". Ara bé, fidel a la seva tradició de no cridar més del compte, també ha assegurat que amb la plantilla actual "es pot aspirar a guanyar-ho tot" i ha evitat assenyalar ningú, per si al final de l'estiu resulta que no han marxat els jugadors que no comptaven per a l'entrenador, o per si no arriba un crac de fama mundial com Mbappé. "Els jugadors de qualitat et donen més oportunitats de triomfar, però també és important tenir un equip equilibrat, amb nivell i capacitat de sacrifici".

stats