Espanyol - Vila-real
Esports 30/01/2011

Rossi dóna la victòria al Vila-real en una primera part on l'Espanyol ha perdonat massa vegades (0-1)

Rossi, en una jugada individual, ha enviat la pilota al fons de la porteria en una acció on no tenia gaire angle però ha superat Kameni amb un xut fort i col·locat

Martí Molina
Giuseppe Rossi celebra un dels gols contra la Reial Societat

BarcelonaEl Vila-real ha aconseguit la victòria a Cornellà-El Prat en un partit on els blanc-i-blaus han tingut moltes ocasions de gol però han perdonat massa a la porteria de Diego López. Tot el contrari dels groguets, que en una genialitat de Rossi abans del descans han trobat el premi del gol que materialitzava els tres punts.

El Vila-real ha obert el marcador en una primera part que ha destacat per la voluntat ofensiva dels dos equips i per les múltiples ocasions que ha desaprofitat l'Espanyol per posar-se per davant al marcador. Rossi, al minut 45, ha aconseguit el que, de moment, és l'únic gol del partit.

El partit ha començat amb els dos equips buscant la porteria contrària. Així, la primera ocasió ha estat pels groguets. Gonzalo ha tingut el gol a les botes, però ha xutat per sobre la porteria de Kameni. I poc després, Chica ha controlat una pilota a l'àrea i ha buscat l'escaire però el porter Diego López ha pogut desviar a córner.

A partir d'aquí, el Vila-real ha volgut tenir la pilota i organitzar jugades d'atac mentre l'Espanyol esperava per sortir amb rapidesa al contraatac. Així han arribat dues bones ocasions de Sergio García. El del Bon Pastor no ha controlat bé una pilota que l'hagués deixat sol davant de porteria, i poc després ha enviat la pilota al pal.

Passaven els minuts i el Vila-real s'ha vist superat per l'Espanyol, que ha tingut noves ocasions de gol. Sergio García n'ha tingut dues més, una d'elles després de trobar un espai per xutar però trobar-se amb el cos del porter. També ho ha provat Verdú, que també s'ha trobat amb Diego López; el millor del seu equip fins l'aparició de Rossi.

El davanter italià, al límit del descans, ha rebut una passada llarga i ha avançat per la banda esquerra. Ha pogut arribar a la línia de fons i, gairebé sense angle, ha pogut superar per dalt Kameni en un xut fort i col·locat.

El segon temps ha estat més calmat. Els dos equips han intentat cuidar més la defensa, i ho han aconseguit. Tot i això, els visitants sabien que el seu gol podia ser suficient i han preferit esperar. Tot el contrari de l'Espanyol, que mica en mica avançat línies i ha deixat espais al contraatac que els groguets no han pogut aprofitar, en accions on Mario i Rossi han xutat a porteria però s'han trobat amb l'actuació de Kameni.

L'Espanyol ha fet entrar Javi Márquez, Duscher i Dátolo; però tot i tenir més insistència atacant, no ha trobat el premi del gol. Álvaro ha tingut un cop de cap des de l'àrea petita, però la rematada, un xic forçada, ha sortit per sobre el travesser. I just abans d'acabar el partit David García ho ha provat des de fora l'àrea, però la pilota ha sortit fregant el pal.

La derrota deixa l'Espanyol lluny del somni de la Champions, però l'equip es manté amb 7 punts de marge en zona d'Europa League.

Espanyol 0 - Vila-real 1

ESPANYOL: Kameni; Chica, Amat, Forlín, David Garcia; Duscher (Galán, 69'), Javi Márquez (Álvaro, 69'); Luis García, Verdú, Callejón i Sergio García (Dátolo, 70').

VILA-REAL: Diego López; Mario, Gonzalo, Marchena, Capdevila; Bruno, Borja Valero, Cazorla (Joan Oriol, 89'); Cani (Cicinho, 71'), Rossi (Musacchio, 90') i Marco Rubén.

GOL: 0-1 (44') Rossi.

ÀRBITRE: Turienzo Álvarez (col·legi lleonès). Targetes grogues a Duscher (14'), Kameni (31'), Rossi (31'), Borja Valero (55'), Mario (74'), Diego López (80').

ESTADI: Cornellá-El Prat, 24.244 espectadors. Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci per l'exjugador de l'Espanyol Ramón Aumedes.