FÓRMULA 1

Verstappen, multat amb dos dies de "servei públic"

La FIA imposa la sanció al pilot holandès per haver empès Ocon en el GP del Brasil

Max Verstappen (Red Bull) haurà de prestar dos dies de "servei públic" pel seu incident al Gran Premi del Brasil amb el francès Esteban Ocon (Force India), a qui va empènyer després de la cursa, en una discussió.

La sanció, aplicada per la FIA, no aclareix quin tipus de "servei públic" haurà de fer Verstappen, però sí que especifica que haurà de complir el càstig durant els pròxims sis mesos.

Tot va començar a la volta 43 de la cursa. Verstappen era líder i Ocon, amb volta perduda, es volia desdoblar. El francès el va avançar a la recta de meta, Verstappen es va defensar i van acabar xocant. El resultat, una virolla dels dos, i el pilot de Red Bull perdent la primera posició. La cursa la va acabar guanyant Hamilton i Verstappen va ser segon.

Verstappen, que ja al cotxe va insultar Ocon dient-li "idiota de merda", es va encarar amb el francès quan es va acabar la cursa. El va anar a buscar a la zona on es pesen els pilots, s'hi va encarar i el va empènyer en diverses ocasions. Les imatges les va desvelar inicialment la televisió francesa i les va acabar fent públiques la F1 per justificar la sanció.

"Ha estat molt violent i molt poc professional. Després de la cursa un ha de parlar, no pot venir amb les mans per davant", comentava Ocon després d'aquest incident.

El pilot holandès, visiblement enfadat, no va celebrar la segona posició al podi i va tornar a menysprear Ocon a la zona mixta del traçat brasiler: "No parlo amb idiotes".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF