Publicitat
Publicitat

Futbol

La UEFA dóna un milió d'euros a la Fundació Johan Cruyff

El Premi a la Caritat de Mònaco ha estat atorgat per a la promoció del benestar mental i físic de nens i joves

El Premi a la Caritat de Mònaco de la UEFA 2013 ha estat atorgat a la Fundació Johan Cruyff i es destinarà a la promoció del benestar mental i físic de nens i joves.

El xec està valorat en un milió d'euros i serà lliurat a Johan Cruyff de la mà del president de la UEFA, Michel Platini, al sopar de gala que tindrà lloc després del sorteig de la fase de grups de la Champions League.

"Aquest any el Premi a la Caritat de Mònaco reflecteix el compromís de la UEFA amb la promoció dels valors socials i l'estil de vida saludable a través del futbol base. La nostra contribució ajudarà a la creació de camps a Europa - Cruyff Courts - amb l'objectiu d'animar els nens a practicar esport donant-los un lloc on fer-ho", ha explicat Michel Platini.

"Tant la UEFA com la Fundació Cruyff creuen en els beneficis del futbol base i especialment en la creació d'espais perquè els nens puguin interactuar en un ambient segur. És un honor rebre el Premi a la Caritat de Mònaco de la UEFA. Això és un reconeixement al treball realitzat pels Cruyff Courts, predominantment a Holanda, durant gairebé 20 anys.  Estem molt feliços amb aquesta donació, que anirà destinada al desenvolupament de més Cruyff Courts i al nostre Programa Comunitari a tot Europa", ha explicat Johan Cruyff.

La Fundació Cruyff és considerada com una de les més importants en l'esport infantil, especialment per a nens amb discapacitat, i projectes relacionats amb la comunitat.

El premi serà invertit en el desenvolupament de sis nous terrenys de joc en sis països europeus, amb unes mesures de 42x28 metres i dotats de gespa artificial. Aquests nous camps estan situats a la meitat dels punts de trobada de cada veïnat, prop de l'escola, el centre comunitari o el centre juvenil, i ofereixen almenys sis hores d'activitats durant la setmana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF