PRIMER EQUIP
Esports 27/03/2013

Tito ja és a casa i tornarà a la feina al seu ritme

Avui anirà a l'entrenament; potser no viatja a Vigo, però a París segur que sí

Albert Solé
3 min
ARRIBADA DISCRETA A L'AEROPORT DEL PRAT  Tito Vilanova va esquivar les càmares dels mitjans de comunicació que omplien l'aeroport a primera hora del matí, i va sortir per  la porta del darrere.

Barcelona.Tito Vilanova va aterrar a l'aeroport del Prat amb un vol directe des de Nova York ahir a dos quarts de nou del matí. Amb ell van arribar els seus dos homes de confiança, Aureli Altimira i Jordi Roura, amb les seves parelles -els quatre hi van anar divendres-, i protegits per dos agents de la Guàrdia Civil de l'aeroport. Les càmeres de televisió i els fotògrafs dels mitjans de comunicació els esperaven a la sortida, però només van aparèixer Roura i Altimira. Tito, acompanyat d'un membre del departament de comunicació del club, va deixar l'aeroport per la porta del darrere, la que fan servir habitualment els jugadors del Barça quan arriben al Prat i en marxen. Les úniques imatges de l'arribada del tècnic del Barça a Barcelona les va proporcionar el club blaugrana.

Un cop a Barcelona -i com que a l'entrenament d'ahir a la tarda encara no hi eren els jugadors internacionals- Tito Vilanova va preferir quedar-se a casa per recuperar-se bé del jet lag , i així estarà preparat avui per tornar a la Ciutat Esportiva. A la sessió prevista per a aquesta tarda a les sis, el tècnic del Barça té la intenció d'assistir-hi per tornar a veure els seus jugadors i parlar-hi en persona, i no només per telèfon o videoconferència com ha fet sovint durant aquests mesos.

Vilanova té moltes ganes de reincorporar-se a la feina de primer entrenador del Barça al cent per cent, però ho farà progressivament, sense pressa. "Ell marcarà el ritme del seu retorn", expliquen des del club. Per tant, avui és molt probable que vagi a l'entrenament per retrobar-se amb els seus homes per primer cop des del 21 de gener, quan va marxar a Nova York per seguir el tractament de quimioteràpia i radioteràpia, però no és segur que viatgi a Vigo per al partit d'aquest dissabte, per exemple. El partit que no es perdrà segur Tito és el de l'anada dels quarts de final a París contra el PSG. Després de remuntar un 2-0 al Milan, i amb la Lliga virtualment a la butxaca, l'equip de la capital francesa és el rival a batre pels blaugranes per al gran objectiu de la temporada, la final de la Champions a Wembley, un altre cop.

Quan Tito torni avui al seu despatx de la Ciutat Esportiva es trobarà amb un munt de carpetes obertes sobre la taula. Alguns dels temes ja els va tractar amb les visites d'Andoni Zubizarreta i el president Sandro Rosell a Nova York fa setmanes, i d'altres, més tècnics, ho ha fet aquest cap de setmana amb Altimira i Roura.

Deures a curt termini

Fer una defensa de garanties per enfrontar-se al PSG

Sense Puyol ni Adriano, amb Jordi Alba com a dubte seriós i Abidal en la recta final de la seva recuperació, el Barça torna a tenir problemes seriosos per fer una defensa de garanties. Amb només Alves, Piqué i Mascherano, Tito haurà de decidir si aposta per Montoya a cama canviada, com ja ha fet en alguns partits aquest curs, o bé confiar en Bartra o fins i tot Muniesa. També podria reestructurar la defensa amb Song, o apostar per una defensa de tres.

Deures a mitjà termini

Parlar en persona amb Víctor Valdés i Carles Puyol

Un dels casos més importants que ha d'abordar Tito és el cas Valdés. Mentre el tècnic no hi era, el porter va anunciar que no volia renovar el contracte a partir del 2014, i el president Rosell ha afirmat aquest cap de setmana que creu que Valdés es podria repensar la seva decisió després de parlar cara a cara amb Vilanova. Encara ha esclatat un altre conflicte al vestidor amb la decisió de Puyol d'operar-se per sorpresa, aparentment, pel fet d'haver-se sentit molest per la seva suplència contra el Milan. Tito també haurà de parlar amb calma amb el capità.

Deures a llarg termini

Decidir els fitxatges i les baixes traumàtiques, si n'hi ha d'haver

Tot i que no s'executaran les altes i les baixes fins més endavant, les decisions en aquest apartat ja s'han començat a prendre. D'una banda, quins futbolistes vindran a reforçar l'equip (Neymar?) i quins hauran de deixar l'equip. S'intueix que hi haurà d'haver alguna baixa traumàtica d'algun jugador important, i s'haurà de gestionar amb mà esquerra. A més, per evitar casos d'overbooking , també haurà de decidir quins jugadors del filial pugen al primer equip (Deulofeu?).

stats