Publicitat
Publicitat

CURSA

Swedishman guanya el Grand Prix des Baléares

Tretze cavalls de raça francesa i quatre de residents s’enfrontaren per optar als 50.000 euros de cartera

L’hipòdrom Son Pardo va acollir ahir una de les jornades de curses més importants del calendari Premium de la temporada, amb el Grand Prix des Baléares com a prova destacada. Tretze cavalls de raça francesa, nou de traslladats expressament des de França per a l’ocasió i quatre de residents a les Illes, s’enfrontaren damunt 2.650 metres per optar als 50.000 euros de cartera. Va ser una jornada amb bon ambient i una bona afluència de públic, que fins i tot es va desplaçar des de les illes veïnes per a assistir a l’esdeveniment.

Just llançar-se la sortida, es va situar davant Sthieric, que s’hi va mantenir una bona part del recorregut. Ulexa ses Planes el seguia i Roc de Cossio rodava a la seva esquena. Sierra Leone, que havia quedat a la coa del pilot, anà avançant posicions a la recta d’enfront, fins a situar-se davant. Des d’aquí marcà la pauta, mentre el favorit seguia el ritme des de la part exterior. Als darrers metres el preferit va rematar amb força i s’imposà sense cap mena de problema fent un temps d’1’14’’4 amb Thierry Duvaldestin a les regnes. Segona va quedar Solea Rivelliere, que coneix molt bé la pista palmesana d’edicions anteriors. Sierra Leone va ser la tercera que va trepitjar la meta.

Però el Grand Prix des Baléares no va ser l’única prova Premium del programa. El Grand Prix de Moët&Chandon, per a trotons francesos de menor categoria, i el Grand Prix Paris Turf, per a alguns dels millors cavalls nacionals del moment, van completar l’oferta de corregudes sobre les quals apostar per als francesos.

A la primera va guanyar Soleil des Loups, amb una passejada triomfal per la pista palmesana. El de la Quadra Qualitrot es va imposar a 1’16’’9 amb Guillem Andreu. A la segona, la victòria va ser per a Venenos Mar a 1’22’’3 amb Miquel Mestre.

Per posar el fermall d’or a la reunió, el Club de Minitrot va cedir els seus ponis als mateixos menadors del Grand Prix des Baléares per tal de prendre la revenja d’una manera distesa i divertida. Aquest bon ambient es traslladà tot d’una al públic assistent, que no dubtà a animar els competidors com si es tractàs de la millor prova de la reunió.

Després d’un parell de sortides nul·les començà la prova, en què s’imposà Pinta, menada per Manu Allard, que celebrà el triomf amb eufòria. Segona, a regnes de Thierry Duvaldestin, va ser Venus, que havia comandat part del recorregut. Tercera, amb el local Miquel Àngel Binimelis, va ser Lucia. Acabada la prova, tots els participants reberen un obsequi de part del Club, a més d’un trofeu al guanyador.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF